Put your link here,. And i will follow your blog!` TQ

Thursday, January 27, 2011

Kawan!

Salam geng;s,.Selamat pagi., Hurmm 9.03am,. aku dh start memblog,. bukn ape,. idea yg datng dari wall fb ni,. pasal KAWAN!! KAWAN!!! KAWAN!!! Ekkekekee takowt jp lgik tade md nk update so nnti hilang jerk idea ni tk ker sayng tu kan,. dah le aku jrng update luahan perasaan aku kt sini,. blik blik buat iklan untuk orng jerk,. ngahahaaaaaa ,.ape nk buat geng's bukan sume masalah dan luahan perasaan boleh tepek kt blog ni,. khennnnnnnnnn,.??!

KAWAN: ader ape dengn kawan,.?kawan baik, kawan gitu gitu jerk, kawan yg singgah sekejap jerk,. kawan yg time suke n susah jerk,. korng  yg kategori macam mne? kawan yg mcam mne?? dan korng skang dapt kawan yg mcam mane?? ekekeke bnyk giler petanyaan vungukssss,.

OK,. korng nyer jawpn aku tk tau laa,. simpan jerla yer,. Kalao aku : Aku ader srng kawan BAIK! ALHAMDULILLAH susah senng bersame,. walopon ape jdik pon gaduh pon msti akan bebaik semule,. Aku pon ader kawn rapat,. haaa yg ni bebeze,. kawan rapt cume rpt jerk tau,. mcam kt dlm FB,. ramai  giler yg boleh di buat becakp,. cume aku jerk tk nk kacao,. AKu pernah dapt SMS dan email mengenai kawan ni,. pendek dan ringkas tpi penh maknde

Suatu hari CINTA dan KAWAN berjalan dalam kampung, tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga
Kenapa?
Kerana CINTA itu buta…

Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga
Kenapa?
Kerana KAWAN akan buat apa saja demi CINTA

Di dalam telaga CINTA hilang
Kenapa?
Kerana CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga, sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap

Sedangkan KAWAN masih lagi tercari-cari dimana CINTA dan terus menunggu
Kenapa?
Kerana KAWAN itu sejati dan akan kekal sebagai KAWAN yang setia

"Don’t walk in front of me, I may not follow. "
Don’t walk behind me, I may not lead.
Just walk beside me and be my friend


 Maka hargailah kawan kita selagi kita terasa dia bererti…
Cukup kenalkah kita akan kawan dan cinta disekeliling kita?


Jngn silap hargai ok,. hargai kawan yg boleh bersama kite walopon ape keadaan ,.!~ Dan jngn sebb kawan kite terlupe bahwa kite ader SESEORNG yg lagi penting,. Contoh Kekasih,. n kuarge,., Begitu bnyk mase untuk brsame kekawan, tpi bile dh jumpe kekawan kite lupe akan SESEORNG,.sedangkan spatotnye kite pon perlu nk mmberi perhatian pade SESEORNG tu,. Jngn berat sebelah,. biao adil!! Sebb bile nnti kite akan mengalami saat saat yg kite sangt memerlukan SESEORNG tu,. kawan yg selalu kite abeskan mase tu tk boleh nk tlong,. mse tu la kite terhegeh hegeh menyesal bagai nk carik SESEORNG tu kan,.?!` Ingtlaa KAWAN memang perlu,. jangn sisih kan SESEORNG dan kuarge sebb KAWAN pulak!!

Chowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Sunday, January 23, 2011

Mengapa Di Rindu oleh Ujie Rashid (Nyanyian Asal oleh Allahyarham Puan Sri Saloma)

Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh it's so many entry today haaaaaaa,. cehhhhhhhhh ader idea update la,. tade idea senyp jerlaa,.. Ni aku nk cite pasal lagu,. Lagu melayu kite,. lagu asli,. lagu orng lame ni,. Nyanyian Ujie Rashid tpi penyanyi asalnyer adelh Allahyarham Puan Sri Saloma,.

Bermulenye aku suke lagu ni,. Mase aku tngok youtube Misha Omar nyanyi kompilasi lagu lagu Ujie Rashid kat satu anugerah tu,. tk sure anugerah ape,. Ya Ampunnn sedap nyer laguu niiiiii. lirik lirik die yg bermakne,. musik die yg aman jer dngr,. sore ujie yg mersik syahdu,.
Ni aku kepilkan lagu die camne,. tpi lam versi koke la,. korng nyanyi la yer,..









Antara baris baris lirik nyer adelah : Dan pengertian aku yer mengenai bait bait lirik lagu ni,. Ikot pengertian korng aku tk tau la,..kalao salah tlong betul kan,. time kasih :')

Anak punai anak merbah,Terbang turun buat sarang
Anak sungai pun berubah,Ini pula hati orang
Mengapa dikenang
= Yg aku paham, hati manusie ni cept berubah,. dalm sesaat boleh berubah,.walaopon sayng stngah mati,. pecaye bagai nk rak,. Trime jer laa kan,. dan redha!!

Asal kapas jadi benang,Dari benang dibuat baju
Barang lepas jangan kenang,Sudah jadi orang baru
Mengapa dirindu
= Yg aku paham,. bende dah lepas,. dah jadi sejarah ,. Kite bermule balik dri 0,. mulekan semule pencarian,. Nk rindu rindu bukan bolh balik pulih seperti biase,. Move forward please,. bukan step back!!

Kasih yang dulu tinggal dalam mimpi,Kasih yang baru simpan di hati
Kasih yang dulu tinggal dalam mimpi,Kasih yang baru simpan di hati
= Yang aku paham, Let by gone be by gone,. Yg ader sekrng ni kite hargailaa,. kite sayng laaa,. yg lepas biarkan jadik kenangan dan pengajaran

Selat teduh lautan tenang,Banyak labuh perahu Aceh
Jangan kesal jangan kenang,Walau hati rasa pedih
Mengapa bersedih
= Yg aku paham,. tk perlu nk menangisi dngn mse lampao,. sakit tu adelah biase,.smpai bile nk menghrp pade yg dh lalu,. kan???????????? Cheer up plsssssssss
 
Kalau pinang masih muda,Rasanya kelat sudahlah pasti
Kalau hilang kasih lama,Cari lain untuk ganti
Mengapa dinanti
=Yang aku paham, macam laa bunge dan kumbng dalam dunie ni satu jerk,. ramai dowh,. boleh carik,. boleh buat pilihan yg mane terbaikk,. Tk payh nk kenng orng yg tk setie,. buat abes boreh,. aper lagik get ready to get somebody better!!!

Patah 'kan tumbuh hilang berganti,Akan sembuh kalau diubati
Patah 'kan tumbuh hilang berganti,Akan sembuh kalau diubati
= Yg aku paham, Yg hilng boleh di cari,. selagi tk jumpe teruskan mencari,. selgi bernyawe jngn brhenti mencari,. Yg buruk ktie tinggalkan sebb dh tk boleh nak di perbetulkan,. Rawat hati sendiri,. Kuat kan semangat,. Berusehe lupekan mase lmpao yg sakit tu,. Buat ape nk kenang orng yg curang aka tidak setia,.??!~ Wake up wake up,. move on move on!!,

Sayang mengapa dirindu
= Kesimpulanye pade aku lagu ni sangt mmberi semnagt,. aku telah jatuh cnta akan lagu ini,. bait bait kate lagu ini,.. Berkali kali aku dngr masih tidak jemu jemu walopon ienye sangt klasik,.Kate puitis nyer mengenai kehidupan yg kecewe,. bagaimane nk pulihkan balik semngt dan ubt hati yg luke,. sesuai untuk sume,. yg puts cinte,yg gagal dlm hidop etc,. yakin pasti ader rahsie yg ALLAH SWT sembunyikan di sebalik kekecewaan diri !!~


SELAGI TAK JUMPE,. JANGAN BERHENTI MENCARI!!~
chowwwwwwwwwwwwwwwwww,...


Pulau Impianku!~

Wahhhhhhhhhhhhhhhh kali ni aku nk citer pasal travel pulak,. Walaupun tidak bepeluang nk travel jauh jauh,. tpi aku masih ader impian dan angan angan nk pegi Pulau Redang ni,. Lokasi bulan madu dan rilekss yg best skalik,. Ader la due tige pulau lagik kan,. AKU CINTAKAN LAUT sangttttttttttt!! aku suke bau lumpur die,. pasirr,. bau air masinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn,. Sume la,. salah satu ciptaan ALLAH SWT yg paling indah kt dunie ni,.

Ok geng ni antare tmpt idaman aku nk pegi,. INSYA'ALLAH memang nk pegi sangt salah satu tmpt ni,. sorry la weii bahase becampor,. stended amek dari tenet kannnnnnnnn,. kebanyakkanye aku amek dri tourism mlaysia nyer website!!!~ Cantik tkkkk pulau pulau niiiiiiiiii?? cantik kan,.

Pulau Redang
Pulau Redang, located 45km off the coast of Kuala Terengganu, is the largest of a group of nine protected islands dotting the South China Sea off the Terengganu coast. The island offers crystal clear waters and numerous dive sites for enthusiasts. Sheltered within the Pulau Redang Marine Park, the waters here are rich in marine life. At midday when sun rays penetrate the sea, brilliant hues of coral, anemones and fish can be seen.


  • Pulau Redang adalah pulau yang indah di Malaysia. Dengan di kurniakan pasir putih lagi halus dan bersih, air yang jernih, warni-warni hidupan terumbu karang, ikan beraneka jenis dan warna, sudah pasti akan tersemak diingatan pengunjung untuk datang lagi.
  • Pulau yang hanya terletak 45km dari pantai Kuala Terengganu sebenarnya adalah pulau terbesar daripada pulau-pulau yang ada di Terengganu. Namun pengunjung harus mengetahui waktu dan bulan yang sesuai untuk pergi ke pulau ini. Antara bulan terbaik untuk ke pulau ini ialah bulan April dan Oktober.


  • Lihatlah betapa indah pemandangan dari arah atas.
  • Setibanya anda di Pulau Redang, terutama pengemar menyelam, di Pulau Redang terdapat 5 tempat menyelam yang mengkagumkan, iaitu Tanjung Lang, Tanjong Tokong, Tanjong Gua Kawah, Pasir Panjang dan Batu Mak Cantek.
  • Perairan sekitar pulau terdapat bangkai kapal karam semasa perang dunia ke-II iaitu HMS Prince of Welsh dan HMS Repulse.


  • Hendak ke pulau ini hanya mengambil masa 1 jam dengan bot laju dari jetty Marang.
  • Antara tempat menginap dan restoran yang ada di pulau ini iaitu AyuMayang Redang Island Resort, Berjaya Redang Beach Resort, Bahtera Redang Resort, Laguna Redang Island Resort dan Coral Redang Island Resort.


Pulau Tioman
Pulau Tioman merupakan destinasi percutian yang paling mempesona di Laut China Selatan, terletak kira-kira 56km dari pantai negeri Pahang. Tersohor sebagai salah sebuah destinasi percutian pulau yang terhebat di dunia, Pulau Tioman pernah menjadi lokasi penggambaran filem muzikal Hollywood, 'South Pacific' pada tahun 1959.
Menurut cerita legenda, pulau ini merupakan tempat tinggal puteri naga dongengan. Perairan yang suam dan jarak penglihatan yang tinggi di bawah laut menjadikan Pulau Tioman destinasi popular di kalangan penyelam.
Saksikan pemandangan yang mengagumkan termasuk karang lembut Gorgonian, karang Staghorn, 'nudibranch' dan pelbagai bentuk hidupan laut yang indah. Penyelam berpeluang berenang di sisi ikan Napoleon Wrasse yang besar, ikan Golden Striped Trevally, Bumphead Parrotfish dan kumpulan ikan Fusiliers.
Terdapat beberapa buah perkampungan di sepanjang pantai di sekeliling pulau ini, antaranya Kampung Salang, Tekek, Genting, Paya dan Juara.
Setiap kampung menawarkan suasana yang berbeza dan unik. Kawasan pedalaman Pulau Tioman yang berhutan juga menjadi tempat tinggal pelbagai jenis tumbuhan dan haiwan kecil termasuk rama-rama, mengkarung, rusa dan monyet.
Tumbuhan dan haiwan liar yang terdapat di Pulau Tioman juga pernah dipaparkan di dalam dokumentari National Geographic. Formasi batu granit yang membentuk pulau ini menjadikannya lokasi yang hebat untuk aktiviti memanjat batu.
Bagi mereka yang lebih berani, boleh mencuba memanjat tebing Gunung Nenek Semukut (juga bergelar Dragon's Horns). Berjaya Tioman Beach, Golf & Spa Resort menawarkan tempat penginapan yang mewah, berlatarbelakangkan pemandangan bukit-bukau yang beralun.



















Pulau Pangkor
Pulau Pangkor terletak di Pantai Barat Semenanjung, di dalam negeri Perak Bumi Bertuah. Ia merupakan pusat pelancongan utama di negeri Perak sedang dimajukan sebagai pusat pelancongan bertaraf antarabangsa.
Dari Kuala Lumpur anda boleh memandu melalui lebuhraya PLUS ke Ipoh dan seterusnya ke Lumut. Terdapat perkhidmatan bas ekspres KL-Lumut-KL sepanjang hari. Dari Lumut anda akan menaiki feri ke Jeti Pangkor. Dari jeti anda akan dibawa ke resort pilihan anda sama ada di Pasir Bogak atau di Teluk Nipah dengan teksi (van). Anda juga boleh menaiki penerbangan Berjaya Air terus dari Kuala Lumpur untuk mendarat di Teluk Dalam.

Pangkor Island / Pulau Pangkor


Pangkor Island / Pulau Pangkor

Pangkor Island / Pulau Pangkor

Pangkor Island / Pulau Pangkor


Pulau Langkawi
Langkawi adalah gugusan 99 buah pulau yang terletak di luar pesisiran pantai Kedah. Ia sebuah pulau legenda yang penuh misteri, selain pusat pelancongan bertaraf antarabangsa dunia. Tanyalah sesiapa saja di pulau ini, tentang kisah seorang wanita cantik bernama Mahsuri. Anda akan mendengar kisah cinta, cemburu, dan sumpah yang diletakkan ke atas pulau ini selama tujuh keturunan.
Nikmati keindahan alam semulajadi serta ketenangan landskap padi di sini dengan memandu di seluruh pulau ini.
Anda juga boleh melawat Padang Beras Terbakar, Telaga Air Panas, Telaga Tujuh, dan Pantai Pasir Hitam. Terdapat juga lawatan menggunakan bot ke Tasik Dayang Bunting, Gua Cerita dan Gua Langsir.
Anda juga boleh melawat Padang Beras Terbakar, Telaga Air Panas, Telaga Tujuh, dan Pantai Pasir Hitam. Terdapat juga lawatan menggunakan bot ke Tasik Dayang Bunting, Gua Cerita dan Gua Langsir.
Jika anda seorang yang gemar cabaran yang lasak, anda boleh juga menjelajah kawasan hutan di Langkawi, menaiki bot mengelilingi kawasan paya bakau, menyelam, atau bermain golf di pusat peranginan bertaraf lima bintang di pulau ini.


Tasik Dayang Bunting








Pulau Perhentian
Pulau Perhentian, meaning 'stopover island', is not to be missed. Situated 21km off the coast of Terengganu, it consists of the islands of Pulau Perhentian Besar and Pulau Perhentian Kecil. Covered by unspoilt jungle, windswept palms, powdery white beaches and surrounded by sapphire blue waters, Pulau Perhentian is a sanctuary for fishermen, migratory birds and of course, discerning holiday-makers.


Pulau Perhentian, meaning 'stopover island', is not to be missed. Situated 21km off the coast of Terengganu, it consists of the islands of Pulau Perhentian Besar and Pulau Perhentian Kecil. Covered by unspoilt jungle, windswept palms, powdery white beaches and surrounded by sapphire blue waters, Pulau Perhentian is a sanctuary for fishermen, migratory birds and of course, discerning holiday-makers.
Located just off the edge of the Pulau Redang Marine Park, Perhentian's coral-fringed waters have excellent underwater seascapes for snorkelling and scuba diving.
Arrangements can also be made for island cruises, and boats can be hired to go exploring for private bays and secluded coves. A trip to these tropical islands is also a must for those who enjoy windsurfing, sailing, canoeing and deep-sea fishing.
Of the two islands, Pulau Perhentian Kecil is more geared towards backpackers. Here, you'll find a wide range of budget options for both food and accommodation.
Pulau Perhentian Besar, on the other hand, is more developed and therefore offers better facilities. Nevertheless, there are chalets, dormitories and campsites on both islands.


 


 

Senarai Filem Tahun 2011

Salam geng's,. ok ni senarai filem melayu thun 2011 k,. aku amek dari finas,. tpi akan di update dari semase ke semase,.!` Kalao nk tngok updated latest lgik masuk dalam finas nyer web,.!` Filem Yg Aku paling tunggu dri thun lepas HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA fron TRIO adek badek KRU!!!! Selamat Menonton sume,. Chowwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) telah mengeluarkan senarai filem melayu 2011 yang dirancang dan dijadualkan akan memeriahkan industri filem melayu 2011 nanti. Berdasarkan senarai filem melayu 2011 yang dikemaskini pada 22 Disember yang lepas, sebanyak 10 filem melayu yang akan telah sedia untuk ditayangkan.
Filem-filem melayu 2011 tersebut adalah Khurafat, HAQ, Sini Ada Hantu, Kembar Siang, Hikayat Merong Mahawangsa, Ratu The Movie, Cun, Di Larang Masuk Senjakala, dan …Dalam Botol.
Senarai lengkap beserta genre filem dan tarikh jangkaan tayangan adalah seperti jadual di bawah:
TAYANGAN FILEM CEREKA TAHUN 2011 Senarai Filem Melayu 2011
Berdasarkan senarai filem melayu 2011 tersebut, genre seram masih lagi menjadi pilihan utama pengeluar filem tempatan diikuti oleh komedi dan aksi. Setakat ini hanya satu filem yang bergenre sejarah dan peperangan iaitu hikayat merong mahawangsa akan ditayangkan kepada umum.
Pada masa yang sama preview, sinopsis, barisan pelakon, klip video youtube, trailer filem dan original soundtrack (ost) filem berkaitan akan dikemaskini dalam masa terdekat.
Senarai filem melayu 2011 yang disediakan oleh FINAS ini akan sentiasa dikemaskini dari masa ke semasa dan untuk mendapat maklumat lebih lanjut boleh layari laman rasmi finas

Drama Terbaru D TV3=Gemilang

Hurm,.Salam geng's,.. Drama baru kt tb3 nih,. semalam aku ader tngok die nyer iklan,. ader pelakon yg aku minat Jalalludin Hassan,. Giler aku mint ngn mamat tue ni,. Heheheheh sowie,. seksi,. ekekekekekee
Tak sabr nk layan citer ni,. Mule 24th January 2011,. Wahhhhhhhhhhhhhhhhh esoklaaaa,. harus ku tontonnnnnn,. Chowwwwwwwwwwwwwwwww

GEMILANG menyingkap perjuangan seorang pemuda untuk membela nasib golongan pelajar yang terpinggir dengan menubuhkan sekolah swasta yang pertama (Insititut Gemilang) di kawasan pedalaman pada tahun 1977 bagi menjamin masa depan mereka.
GEMILANG memaparkan pelakon-pelakon muda yang semakin popular seperti Shah Jaszle, Tiz Zaqyah, Kamal Adli dan Tasha Shilla serta dibantu oleh Dato’ Jalaludin Hassan, Talha Harith, Muniff Isa, Kpenq Zulkifli, Puteri Chi Chi, Amin, Gregory Sze Lai Huat, Qishz, Nash dan Diandra Arjunaidi.
poster gemilang

MERLIN MUSIM KE-3

Kuasa, kesetiaan, rahsia dan cinta – empat elemen yang mampu membawa penggemar fantasi ke alam mistik yang penuh dengan pesona magis dan aksi menerusi MERLIN yang kini kembali dengan musim terbarunya.
Diterbitkan oleh Shine TV dan BBC Wales, siri pengembaraan ini telah berjaya menambat hati penonton di 180 buah negara di seluruh dunia, dengan kadar tontonan yang memberangsangkan berdasarkan catatan dari AC Nielson untuk kedua musim sebelum ini.
MERLIN
Bagi para peminat tempatan, penantian dan debaran untuk mengetahui kisah hebat seterusnya kini hampir ke kemuncaknya apabila musim ketiga MERLIN kini sudahpun bersiaran secara eksklusif bermula pada 7 Januari lalu selama 13 minggu berikutnya pada setiap hari Ahad pada jam 9.00malam, hanya di TV3!
Susulan dari musim kedua, MERLIN musim terbaru menampilkan kemunculan semula Colin Morgan, Bradley James, Katie McGrath, Angel Coulby dan Richard Wilson, barisan pelakon berbakat dalam menghidupkan watak-watak dari lagenda yang mengujakan berkisar tentang kisah seorang penyihir muda, Merlin (Colin Morgan) yang terpaksa menempuh pelbagai rintangan dan ujian yang semakin merbahaya serta pertarungan yang lebih sengit demi memperjuangkan misi sulit menyelamatkan Prince Arthur (Bradley James) di tanah air Camelot, sebuah negara magis dibawah kepimpinan Raja Uther Pendragon (Anthony Head) yang melarang segala bentuk sihir dan magis di sepanjang pemerintahannya.
MERLIN
Konflik dan pengembaraan MERLIN musim ketiga bermula dengan kepulangan Morgana kerana ingin membalas dendam kesumat beliau terhadap Raja Uther dan kerajaan Camelot yang kebetulannya sedang menghadapi kemelut dahsyat. Malangnya, tiada siapa dapat menyangkal misteri di sebalik kehilangan Morgana sebelum ini kecuali Merlin.
Jadi, apabila rahsia yang telah dilupakan kembali diseru, dan apabila sahabat lama muncul dengan pakatan baru, kini bermulalah pertempuran dua kuasa antara baik dan jahat yang bakal menggegarkan tanah Camelot!
Walaupun bukan dari keturunan diraja dan berasal dari keluarga yang miskin, Merlin bertuah kerana dianugerahkan kuasa luar biasa yang menjadikan dirinya sangat istimewa. Segala matlamat hidup dan perjuangan Merlin berkait rapat dengan kehidupan Putera Arthur dan secara tidak langsung membawa kedua pemuda ini menempuh pengalaman yang berbeza di dalam pencarian untuk menemukan Camelot ke arah kedamaian dengan penuh harapan.
Merlin juga menghormati Gaius, ahli fizik DiRaja yang juga merupakan mentor dan penasihat kepadanya tetapi terpaksa merahsiakan keupayaan sihirnya bagi mengelakkan dari hukuman dan ancaman terhadap dirinya dan orang-orang yang rapat dengannya. Ini semua kerana Raja Uther, pemerintah Camelot yang sangat bencikan kuasa magis dan telah bersumpah untuk memerangi kuasa sihir sekeras-kerasnya kerana masih meratapi kematian isteri tercintanya, Ygraine, yang disangka mangsa amalan sihir.
MERLIN
Menariknya, musim ketiga juga diserikan lagi dengan kehadiran para pelakon undangan hebat dan ternama, termasuk empat pelakon dari filem Harry Porter seperti Harry Melling (The Harry Potter Series) sebagai Gilli, rakan Merlin, Warwick Davis (The Chronicles of Narnia) akan memegang watak sang penghuni jambatan, Grettir manakala Miriam Margoyles (Being Julia) sebagai Grunhilda dan diikuti dengan Mark Williams (The Fast Show) yang menyumbangkan suara latar bagi watak Goblin yang licik.
Pelakon undangan dari musim sebelumnya seperti Emilia Fox (The Pianist, Ballet Shoes) yang memegang watak Morgause dan Santiago Cabrera (Heroes, Che) yang mengungguli watak Lancelot juga akan kembali menemui peminat di dalam musim ini. Tidak ketinggalan, suara latar Naga Hikmat akan kembali dihidupkan oleh pelakon lagenda, John Hurt.

Friday, January 14, 2011

SPECIAL CHINESE NEW YEAR PROMOTION,.!~ 2011


Chinese Set Dinner

RM 238.00 NETT

6 Course for 4-6 pax
*****
RM 438.00 NETT
8 Course for 8 to 10 pax

Chinese New Year Yee Sang promotion
 
SALMON
Regular RM 58.00
Large RM 88.00
*****
JELLY FISH
Regular  RM 38.00
Large RM 68.00



OK geng;s seperti yg di janjikan,. ni la prmosi untuk Tahun baru Cina di TBR nnti ok,. valid 1st fb untill 20th feb 2011.. Ape ape nk tnyeatau untuk reservation table please 06 662 8888 ext: 2(Terrace cafe)

Thursday, January 13, 2011

When you have nothing except tears!~:)

Salam geng's,.



Aku arap korng ok jer,.!~ ape yg korng harapkan dalam hidup bile ni bile sesekali korng menginginkan sesuatu?? dan korng meminta sesuatu itu pade seseorng yg ptng dalam life korng?? and the answer is...... jwpan yg orng tu seolah olah mcam tk tau nk bgi atau tidak,. seolah olah korng tk pnting dalm hidop orng tu,. mcam mne perasaan korng?

Kekadang kan,. aku buat baik atau buat sesuatu bukn utnuk mintk balasan, tk kesah la kalao tk nk ucap terime kasih pon,.. cume tunjukkn sedikit rase hargai dan buat kan sesuatu yg aku mintk tu sangt pnting,. Kite buat sesuatu tu kan,. sedikit sebnyk kite harap kite akan dpt balik dengn ikhlas,.. :)

Korng paham tk maksud aku?? situasi yg mana korng harapkan ,. jwpn yg korng arapkan tu pulak adelh jawpn yg boleh buat korng senyum,. dan krong tau,. orng tu mmpu!! :) tapi,. sebaliknyer,.. kecewe tk??
Tolonggggggggggggggggggggggg!!! tolong aku mengawal perasaan dan emosi aku sekarng ni,. tolonggggggggg,. tolong aku untuk tersenyum dan berpositif walaopon kekecewaan dan hati aku remuk,.

Aper lagi yg aku mmpu,. ape lagi yg aku ader biler di lnde kecewe,. airmate!!  tapi aku senyum,. betul aku senyum :),. aku senyum bile jawapn itu ie kecewe dan melukakan,. tpi agak kelakar.,. kelakar sebb ie sesuatu yg sangt mudah di tunaikan,. tetapi seseorng itu sangt tidak pasti dengn jwpan die,. same ader nk tunaikan atau tak,. entahhhhhhh,. tngok la macam mne,. :) aku msih tesenyum,..

Dugaan aku adelah pade emosi aku,. bnyk sungguh ujian yg ALLAH bgi tapi sume menguji emosi aku,. sume mengenai perasaan aku,. tpi ekkdang aku lalai dan tk mmpu,.,. aku cakp pade DIA aku tk mmpu,. tpi DIA adelh sang PENCIPTA ku,. MAHA TAHU,. DAN SEGALANYE,. DIA bagi pade aku care yg begini,. sebb DIA tau aku mmpu,. sebgaimana aku melalui ujiaNYE seblom ni dengn ALHAMDULILLAH jayenye,. begitu la sekrng,..

Kenapelaaa,. koalm air mate aku tk pnnh kering,. sedngkan tngis yg aku bawak sudah bertahun lamenye,. kuase ALLAH!!~

Geng's,.. hari ini 13HB HARI KAMIS 2011,. AKU,. SANGT SEDEY,. tidak pennh dalm hidop aku,. sedey aku yg mcamm ni,. tpi betul aku senyum,. demi ALLAH aku sedih,. bukan sebb pemintaan aku tk tetunai,. tpi sebb sikap acauh tk acuh,. dan seolah olah aku ni tk penting,.

Chowwwwwwwwwwww geng's,.!~ muachhhhhhhhhhhhhhhhh

Wednesday, January 12, 2011

BUDI BAHASA BUDAYA KITA!!

Salam geng's,.



What a day,. agak migrain sikit,. ehhh bukn sikit banyak tau,. smpai muntoh ,..aishhhhhhhhhhh  bru jer mangun tido ni,. ok sikit pale walopon ting and tong!! Teman my emak pegi KWSP seremban,nak kuarkan simpnan cukop umor 55tahun,. Alhamdulillah segalenye selesai, tunggu KWSP kol and ambek check jerk coz my mom tade buku bank dah,. ader ASB jerk tk temaktub plak dlam senarai KWSP tuh,..

So aku ngtkn kan process sush,. tpi senng jer upenye,. naseb baik tk ramai orng,. urmm and naseb bek ader  abng emsem tu tolong,. peramah,. sejuk jerk mate memndang,.wahhahahaahahahahahaaa,. gurau jerk ,. bgi aku my mr fiance is everything,. SWEET!!` :P aiiishh gataiii,..

Dah abes tu,. kami tros tunggu bus balik,. minom sekejap,. then balikla,. tk beli and singgah memane pon,. sebb aku pon dh migrain,. bek balik cept,. dri melarat,. Fuhhhhhhhh giler pnjng mukadhimah aku ni,.
sebernye macam ni,. bus pon smpai kami naikla nk balik ke PD,. ader sorng minah ni,.kerj kt mane aku tk pasti,. pakai tudung ,. tk la cantik bedak jerk cam tepong gomok,. wahhahahahahaaa,. tetibe sergah ankel bus ni,. Al kisah bermulelaaa adegan mencarot betine gediknyerr,. yerlaaa ankel tu salah sebb betine tu ader tnye "bus ni ader lalu jalan nk pegi ***** tak" then ankel tu mungkin tersilap laaa dan jawab "ade".. so rupenye tade,. bermakne betine ni kene la pusing tunggu bus lain kt seberang jalan,. Alaa bukn jauh mane ponn,. tpi die punyer angin smpai korng tau sebutt "semak la bus ni,. ankel ni,." babi tol laaa,. aku nk pegi keje ni,. pantat tol laaa" haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!@!!!! aku giler tekejot dowh,.  <<sorry aku tk sennsore pekataan tu,. >>>.. Naseb woo aku tk kenl betine tu,. kalao tk mau kene sound wooooo,. yelaa ankel tu salah,. dh mintk maaf.. perlu ke mencarot dan mmbabikan ankel tu?? depan orng?? Dan yng paling aku nk tekan kan kat sini yer kekawan bukn nk masuk campor hal betine tu,. tpi tidak sedikit pon perangai menggmbarkan aper yg di pakai ,. BERTUDUNG!!!!!!!! PMPUAN MELAYU!!!!!!!!!tapi pekataan keluar dri mulot??? sebut bende sendri,. malu aku sebagai pmpuan,. kesian ankel tu,. aku tk tngok muke die sebb aku tau die malu,.

Pleaselaaa!! tk perlu ko nk tutup rmbut ko,. baik ko telnjng jerk,. kalao ko mencarot pon tade sape kesah,. dh tntu ko dh tebogel kan,. mcam tu ke bahase kiter pade orng tue,.?? walopon orng tue tu bsalah???? mane adab sopan santun MELAYU???????!!!!!!


Rukun negara dh temaktub " KESOPANAN DAN KESUSILAAN" ape yg bngap tk paham???? Zaman sekarang kan,. kite tk boleh langsung hendak menilai manusie dan peradabanye melalui pemakaianye,. tpi kene lihat dari hati,.!~ Kemon la geng's.. bende kecik,. bukn besar,. cube kalao kene pade kiter,. ??!~ kenapelaa KEBANYAKKAN ank gadis sekrng ni sngt kurng ajarr??!

Tuesday, January 11, 2011

keputusan AJL25

Ok geng's,.!` dah 2 hri AJL25 berlalu tpi masih ader suare suare yg tidak puas hti dngn keputusan juri,. ape ape pn keputusan dah di buat,. aku pon bru jer dengr lagu Ana Raffali ni,. tu pon mase pencalonan,. lagu die sedap aper,. lirik puitis tpi senng nk paham,. sedap pon sedap,. Sile hayati lagu ini gengs,. !~




Debaran untuk menanti keputusan AJL 25 telah pon berakhir. AJL 25 menyaksikan 14 lagu dipertandingkan di Stadium Putra Bukit Jalil dalam suasana yang gemilang dan meriah. Anugerah Juara Lagu ke 25 telah dimulakan dengan persembahan medley yang memukau oleh Francessca Peter, Nash dan M. Nasir.
14 lagu yang telah bertanding pada edisi ke 25 Anugerah Juara Lagu ialah:
1. Cinta Sempurna – Yuna / Yuna / Yuna
2. Pelita – A.P.I / Loque / Loque
3. Berlari – Tomok / Audi Mok dan Shahzee Ishak / Tomok
4. Drama King – Meet Uncle Hussain dan Black / Taja / Tun Teja
5. Tolong Ingatkan Aku – Ana Rafali / Ana Rafali / Ana Rafali
6. Kebahagian Dalam Perpisahan – Shahir / Edry Abdul Halim / Edry Abdul Halim
7. Noktah Cinta – Hafiz / Ajai/ Shah Qalam
8. Selamat Malam – Faizal Tahir / Audi Mok / Faizal Tahir
9. Ku Ada Kamu – Adira / Edry Abdul Halim / Edry Abdul Halim
10. Extravaganza – Bunkface / Sam Bunkface/ Bunkface
11. Sofea Jane – Black / Shah Kamikaze dan Iswandy / Farril
12. Hanyut – Faizal Tahir / Audi Mok / Faizal Tahir
13. Jahat – Stacy / Edry Abdul Halim / Edry Abdul Halim
14. Mencari Konklusi – Hujan / Noh Hujan / Noh Hujan

Senarai penuh pemenang AJL 25 adalah seperti berikut:
Persembahan Terbaik
Faizal Tahir – Hanyut
Vokal Terbaik
Hafiz – Noktah Cinta
Juara AJL 25
Tolong Ingatkan Aku – Ana Rafali / Ana Rafali / Ana Rafali
Naib Juara AJL 25
Drama King – Meet Uncle Hussain dan Black / Taja / Tun Teja
Tempat Ketiga AJL 25
Noktah Cinta – Hafiz / Ajai/ Shah Qalam

Tahniah sekali lagi buat Ana Raffali.


Senarai juara-juara AJL tahun 1986 hingga 2009 :

Francesca Peter - Sekadar di Pinggiran (1986)
Zaiton Sameon - Menaruh Harapan (1987)
Ramlah Ram - Kau Kunci Cintaku Dalam Hatimu (1988)
Kumpulan Search - Isabella (1989)
Aishah - Janji Manismu (1990)
Kumpulan Mega - Takdir dan Waktu (1991)
Nash - Pada Syurga di Wajahmu (1992)
Fauziah Latiff - Teratai Layu di Tasik Madu (1993)
M. Nasir - Tanya Sama Itu Hud-hud (1994)
Aishah - Cinta Beralih Arah (1995)
Siti Nurhaliza - Jerat Percintaan (1996)
M. Nasir & Jamal Abdillah - Ghazal Untuk Rabiah (1997)
Siti Nurhaliza - Cindai (1998)
M. Nasir - Andalusia (1999)
Siti Nurhaliza - Balqis (2000)
Yassin - Mimpi Laila (2001)
Nurul dan Ajai - Keliru (2002)
Misha Omar - Bunga-bunga Cinta (2003)
Kumpulan Spider - Rela Ku Pujuk (2004)
Jaclyn Victor - Gemilang (2005)
Adibah Noor - Terlalu Istimewa (2006)
Estranged - Itu Kamu (2007)
Meet Uncle Hussain - Lagu Untukmu (2008)
Aizat - Pergi (2009)



Senarai filem Malaysia berdasarkan kutipn 2010

Salam geng's,. wahhhhhhhhhh walaopon sebarnye aku takde mase nk menonton,. banyk tetinggal citer best tpi aku sempt gak buat research film paling tinggi rating,. bermaknde filem tinggi rating tu citr die  best ar leh layan,.

DI bawah ni ranking  untuk tahun 2010,. Sumber dari wikipidea okay,. !~ Antare sume filem ni citer mane korng rase paling best skalik? Kalao aku ,.Adnan sempit,. sebb ngangkung dengn Hantu mak limah tu tk smpt nk tngok daaa,...







Ranking Tajuk Studio Kutipan Tahun Rujukan
1 Ngangkung MIG Production RM 8.12 juta 2010 [1]
2 Adnan Sempit MIG Production RM 7.66 juta 2010 [1]
3 Hantu Kak Limah Balik Rumah Tayangan Unggul Sdn. Bhd. RM 6.89 juta 2010 [1]
4 Lagi – Lagi Senario Grand Brilliance Sdn Bhd. RM 6.33 juta 2001 [1]
5 Geng: Pengembaraan Bermula Les' Copaque Production RM 6.20 juta 2009 [1]
6 Sembilu 2 Skop Production Sdn Bhd RM 6.10 juta 1995 [1]
7 Jangan Pandang Belakang Congkak MIG Production RM 6.09 juta 2009 [1]
8 Jangan Pandang Belakang MIG Production RM 5.78 juta 2007 [1]
9 Evolusi KL Drift 2 Skop Production Sdn Bhd RM 5.67 juta 2010 [1]
10 Cicak-Man KRU Studios RM 5.15 juta 2006 [1]
11 Maria Mariana Skop Production Sdn Bhd RM 4.72 juta 1996 [1]
12 Duyung KRU Studios RM 4.67 juta 2008 [1]
13 Senario The Movie Grand Brilliance Sdn Bhd RM 4.58 juta 1999 [1]
14 Gerak Khas The Movie Skop Production Sdn Bhd RM 4.40 juta 2001 [1]
15 Sembilu Skop Production Sdn Bhd RM 4.39 juta 1994 [1]
16 Senario Lagi Grand Brilliance Sdn Bhd RM 4.37 juta 2000 [1]
17 Lagenda Budak Setan Astro Shaw RM 4.28 juta 2010 [1]
18 Senario The Movie - Episod 1 Grand Brilliance Sdn Bhd RM 4.26 juta 2008 [1]
19 Jangan Pandang Belakang Congkak 2 MIG Production RM 4.23 juta 2010 [1]
20 Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam Skop Production Sdn Bhd RM 4.14 juta 20091]



SIARAN DRAMA BERSIRI ‘SAKTI DELIMA’ DITUNDA SEMENTARA!!

SIARAN DRAMA BERSIRI ‘SAKTI DELIMA’ DITUNDA SEMENTARA






Drama bersiri ’Sakti Delima’ yang sudahpun mula bersiaran di TV3 menerusi slot Lagenda jam 4.30 petang hingga 5.30 petang pada minggu lalu (3 Januari 2011) terpaksa diberhentikan untuk sementara waktu berkuat kuasa Isnin, 10 Januari 2011 berikutan arahan yang diterima daripada Lembaga Penapisan Filem (LPF).
Pihak TV3 akur dengan arahan Lembaga Penapisan Filem (LPF) dan telah menarik balik tayangan drama bersiri daripada slot Lagenda dengan serta-merta dan akan menyerahkan kesemua 20 episod pita rakaman drama ’Sakti Delima’ untuk proses pemantauan kepada pihak LPF demi memastikan yang jalan cerita dan elemen yang dipaparkan tidak mengandungi sebarang unsur syirik dan tahyul ketara yang boleh memesongkan akidah Islam.
Baru sahaja bersiaran sebanyak empat episod, epik klasik yang telah diadaptasi dari filem asal ”Pancha Delima” lakonan seniman veteran Tan Sri Jins Shamsuddin dan seniwati Saadiah yang mengisahkan tentang kesaktian seutas kalung yang menjadi rebutan ramai, kini diberikan nafas baru serta menampilkan barisan pelakon berbakat di bawah sentuhan kreatif pengarah Jinggo dan penulis skrip Sofia J Rhyland.
Uniknya, drama ’Sakti Delima’ diterbitkan oleh JS Pictures Sdn. Bhd. dan menampilkan barisan pelakon wanita popular tanahair yang kebanyakannya bertudung seperti Bienda, Sheila Rusly, Safura, Aida Khalida, Catriona Ross, Liza Hanim serta turut dibantu oleh Iqram Dizzly, Ungku Ismail dan Yazal Jalal.
Untuk makluman, pihak TV3 bercadang untuk menyiarkan semula drama bersiri ini menerusi slot Lagenda jam 4.30 petang hingga 5.30 petang setiap Isnin hingga Khamis pada awal bulan April 2011 apabila ’Sakti Delima’ mendapat kelulusan tapisan LPF.
Drama bersiri ’Sakti Delima’ yang sudahpun mula bersiaran di TV3 menerusi slot Lagenda jam 4.30 petang hingga 5.30 petang pada minggu lalu (3 Januari 2011) terpaksa diberhentikan untuk sementara waktu berkuat kuasa Isnin, 10 Januari 2011 berikutan arahan yang diterima daripada Lembaga Penapisan Filem (LPF).
Pihak TV3 akur dengan arahan Lembaga Penapisan Filem (LPF) dan telah menarik balik tayangan drama bersiri daripada slot Lagenda dengan serta-merta dan akan menyerahkan kesemua 20 episod pita rakaman drama ’Sakti Delima’ untuk proses pemantauan kepada pihak LPF demi memastikan yang jalan cerita dan elemen yang dipaparkan tidak mengandungi sebarang unsur syirik dan tahyul ketara yang boleh memesongkan akidah Islam.
Baru sahaja bersiaran sebanyak empat episod, epik klasik yang telah diadaptasi dari filem asal ”Pancha Delima” lakonan seniman veteran Tan Sri Jins Shamsuddin dan seniwati Saadiah yang mengisahkan tentang kesaktian seutas kalung yang menjadi rebutan ramai, kini diberikan nafas baru serta menampilkan barisan pelakon berbakat di bawah sentuhan kreatif pengarah Jinggo dan penulis skrip Sofia J Rhyland.
Uniknya, drama ’Sakti Delima’ diterbitkan oleh JS Pictures Sdn. Bhd. dan menampilkan barisan pelakon wanita popular tanahair yang kebanyakannya bertudung seperti Bienda, Sheila Rusly, Safura, Aida Khalida, Catriona Ross, Liza Hanim serta turut dibantu oleh Iqram Dizzly, Ungku Ismail dan Yazal Jalal.
Untuk makluman, pihak TV3 bercadang untuk menyiarkan semula drama bersiri ini menerusi slot Lagenda jam 4.30 petang hingga 5.30 petang setiap Isnin hingga Khamis pada awal bulan April 2011 apabila ’Sakti Delima’ mendapat kelulusan tapisan LPF.



*Lorhhhh geng's,. ape kes??? aku baru nk layan citer ni,. peliklaa,. cube fikir kalao nk ikot kan syirik,. giler bnyk citer dalm malaysia atau luar malaysia yang lagi syirik,.  Sangat tidak paham,. yerlaa ader kuase ape pon boleh buat kan,. tpi tkpe tngok jerlaa camne nnti d tayang balik atau mcam mne,. aku antre pemint sheila rusly ni,. citer citer yg d terbitkan oleh syrikat sheila ni kebanyakkanye tidak menghampakan!!~

ELITE PLUS MEMBERSHIP TBR

Hai geng's,.!~
Lame tk update my blog,. sedikit busy,. base la cuti sekolah,. by the way,,. my hotel ader promotion umber membership

About Tiara Beach Resort
Tiara Beach Resort an `inland sea resort' spread over 23 acres is the biggest
man-made beach in Malaysia. It is an ideal place for the whole family to have an enjoyable clean, safe and fun seaside vacation with top class facilities for
corporate and private functions.

The first fully integrated resort in Port Dickson with 980 studio suites (1264 rooms)
is just 90 minutes drive from Kuala Lumpur city.

There are 4 F&B outlets; Canopy Beachfront Café, Terrace Café, Fun Pub and
Chinese Restaurant. The Terrace Café – an outdoor all day dining restaurant
acclaimed local and international dishes and Canopy Café overlooking the
beachfront provides a small selection of local snacks and hawker favorites and
refreshing beverages. The Canopy Café is an ideal rendezvous place to relax
with live sports events, pool tables, darts and many exciting games.

Other facilities include the mini theatre, giant inflatable, gymnasium, sauna rooms
and karaoke theaters.




korng boleh upload gmbr ni ok,. untuk informasi koling koling la nombor yg tetere tu,. bnyak benefit,.!~


Okay ,. aku ader promosi baru dri hotel aku ni,,. CHINESE NEW YEAR!! nnti aku upload la pic pic promotion dri TBR okay!!~
Wahahahah  sajer jerk buat promosi skit,. bgi aksik rvenue naik,. korng tngok la kt sini senng jerkn,. Saje kasik up skit,. Hihihihihihi ok geng's,. see ya!` muaaaaaaachhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
























Geng's sorry okay,.. my english very terok one,. so dri aku buat mistake tulis in english,. better aku tulis dalam bm,. walaopon bahase aku bahase pasar,. hehehhee

Okay story,. i've been in TBR almost in 6 years,. mungkin dalam thun 2011 ni aku akan resign sebb biase laa nk kawen ikot suami ke K.LUMPUR ,. peluang kat sane kan lagi banyak dan terbuke luas,.itu sahaje la peluang untuk aku tukr angin,. Bnyak kisah suke dan duke sepanjang di tbr ni,. pressure jngan ckp laa,. dari segi keje,. melayan orng atasn lgi,. phewwwwwwwwwwwww staff,. omg!! smpai menngis la di buatnye,. tpi itu adelah biase kan,. macam macam ragam manusie yg boleh di pelajari,. aku dh kire cam otai kt sini la,. hehehehheeee boleh ker?? ekekekekeeee ,. pahitnyee duke nye tu sume mematangkan aku,. mengajar aku menjadi lgi pndai,. dri segi kerje dan pergaulan,.

Ok,. ekekeke dri promosi ke kisah aku pulak ni,. seperti yg d jnjikan aku akan updte promosi CHINESE NEW YEAR ok geng,.
muachhhhhhhhhhhhhhhhhh

Monday, January 10, 2011

Blaaaaaaaaaa blaaaaa

Salam geng's,.!~
Ooppss it's take a long time to updated my blog. I'm just ending my busy period.. owh ya by the way HAPPY NEW YEAR!~ Many happy returns to you my friends,. with bless and love from our CREATOR!~

What the story in the beginning 2011 year?!. 2011 sebelas adelah permulaan yang bermakne bagi aku,. azam aku,. tidak ke arah kebendaan,.tetapi untuk jati diri aku,. POSITF! i want to be a that way,. always!! beberape hari sudah permulaan yg agak payah,. kerana semakin aku ++ semakin bnyak pekare -- yg dtg mengugat perasaan aku,.


Tapi,. sesautu menerjah dlam kepale aku,. due tige hari lepas aku tefikir,. andainye aku kelaur dri tmpt sekrng,.