Put your link here,. And i will follow your blog!` TQ

Friday, April 29, 2011

Aku dah fade up to face up!!

Susah ke,.?! ke agak susah?! Susah nak dapatkan apa yang kita nak,. susah nak suruh orang faham apa yang kita perlukan,.

Aku dah fade up!! sangat fade up!!!! Demi ALLAH aku fade up! Aku fade up dengan segala tipu helah,. akud ah fade up dengan segala janji manis,. Aku dah sangat fade up bila aku di jadikan picisan!!! Hanya picisan,. Sepatutnya aku adalah keutamaan,.

Aku dah fade up dengan sunyi,. aku dah fade up dengan sepi,. aku dah sangat fade up dengan  BEING ALONE dengan tanpa sesiapa pon yang ambil berat,. Aku dah fade up mencari cari seseorang untuk di jadikan bahu segala kesediahan,. permasalahan,. bahkan aku dah fade up dengan kecapan ketawa dan gembira kerna hanya aku seorang saja yang AKU ADA UNTUK AKU!!!!

Thursday, April 28, 2011

Ungu - Cinta Dalam Hati *Untuk seseorang yg pernah memberi pelajaran kepada aku*


Ungu - Cinta Dalam Hati Lirik :-
mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dengan hidupmu, dengan hidupmu


telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku
[Cinta Dalam Hati on http://lyricsmusicvideo.blogspot.com ]

reff:
ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja
Kenapa lagu ni,.?! :) Lagu yang buat aku senyum bila dengar walaupun dah bertahun,..
Faham tak maksud lagu tu,?! Senang jer,.   MENCINTAI TAK SEMESTINYA MEMILIKI! :)
Sakit kan,.?! ahahaaaa tapi berterima kasih dan bersyukur sebab tidak memiliki,. kerna andi aku memiliki cinta yang ini,. aku tak akan jadi,. dan ada yang sekarang ini..

Banyak sangat perkara yang aku belajar,. yang dia ajar di sebalik setiap pembohongan yang berlaku dalam hidup aku,. Ini hanya mengimbas kembali tidak sesekali aku akan patah balik,.
* TIDAK ADA MANUSIA SEMPURNA,. MAKA TERIMA LAH SEADANYA!
* ADA HIKMAH DI SEBALIK APA YANG BERLAKU.. SANGAT BETUL!
* JANGAN MENILAI DARI CANTIK NYA LUARAN.. KERNA ANDA AKAN TERTIPU,. NILAILAH DAI CANTINYA DALAMAN,INSYA'ALLAH AKAN BERKEKALAN!

Sangat banyak sebernya,. sikit jerla aku bagi,. nnti mood aku ok aku update lagi,. owhhh sebenarnya entry ni khas untuk seseorng yg pernah hadir dalam hidup aku,. sebab rindu saat saat aku di tipu,. sayang aku dah buang nombor ,. kalau tak aku nak kol tanya khbar,. Hurmmm Dah jadi bapa agaknya ko ni kan?! semoga ALLAH beri engkau hidayah untuk berubah,. MUHAMMAD FAHIMIE aka STRIDER,. TERIMA KASIH :)

Wednesday, April 27, 2011

Seperti Biasa!

Aku,.
Seperti biasa,.
Tiada apa yang menarik,. :)
Tapi hari ni ada sedikit kelainan,..
Perasaan,..
Sesuatu yang menerjah,..
Yang membuat aku kepikiran,.. Jauh,..
Sangat jauh,..
Sesuatu yang aku mau,. Tapi membuat kan aku kecut perut...
Sesuatu yang baru,. Yang belum aku tau,.
Liku likunya,.

Aku,.
Seperti biasa,. :)
Dengan senyuman,..
Arghhhhhh redah ajerla,. sangat biasa,.
walaupun,.. :'(

Aku,..
Seperti biasa,..
Aahahaaa masih tertawa,.  dan :)

Kerana seperti biasa,.
Aku tidak pernah meragui hati aku,.KUAT!
:)



Sunday, April 24, 2011

Donut => Kuih Keria Kentang !!

Ahahahaha yang ni memang entry kelakar,. mana tak nya,. lain yang nak buat lain yang jadi apa daaaa!!
Percubaan membuat donut,. memang la senang ajer bahan bahan nya,. tapi aku gatal konon nak letak kentang dalam adunan tu,., Yerla sebelum ni pernah makan donut labu,. haaa sedap gile,. Perghhhh jadi aku pon nk mengolah resipi la konon,.

Pi rebus kentang sekali 6 ketul,. gila banyak ahahahahaa,. mana tak tak jadi,. jadi kuih keria la ,. sebab dah tak naik,. lembap aja donut nyer,. bila di goreng ,. ternyata ALHAMDULILLAH sedap dan lembut,. wangi lagi bau dia,. hurmmm kempunan lagi la nak makan donut,. takpe,. takpe,. Masa panjang lagi insya'ALLAH mesti aku buat punya,. Hehehehehehe


DONUT BIASA :Bahan-bahan ( 18 biji - saiz besar )

  • 3 1/2 sudu kecil yis segera (instant dry yeast)
  • 1/4 cawan air suam
  • 1 1/2 cawan susu segar, pada suhu bilik ATAU dipanaskan sedikit
  • 1/2 cawan gula halus
  • 1 sudu kecil garam
  • 2 biji telur
  • 1/3 cawan shortening/butter
  • 5 cawan tepung gandum
  • Minyak untuk menggoreng
  • Cara-cara

  • Masukkan air suam dan yis ke dalam mangkuk yang besar (mixing bowl), biar 5 minit atau sehingga berbuih.
  • Masukkan susu, gula, garam, telur, shortening/butter dan 2 cawan tepung. Gaulkan sehingga sebati. Masukkan lagi tepung sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh. Uli doh sehingga permukaan ia jadi licin dan tidak melekat pada tangan.
  • Tutup mangkuk dengan kain lembab atau plastic wrap dan biarkan pada suhu bilik sehingga naik dua kali ganda. Bagi yg ada breadmaker, boleh sediakan doh dlm bread maker macam buat roti.
  • Taburkan sedikit tepung di atas papan canai, canaikan doh tadi kepada ketebalan 1/2 inci. Potong 'donut' dengan donut cutter. Bagi yg takde dunut cutter (macam sy), bahagikan doh kepada 18 bahagian yg seimbang. Bulatkan doh, buat lobang ditengah-tengah degan jari.
  • Tutup donut dengan kain kering dan rehat selama 30 minit atau sehingga naik dua kali ganda.
  • Panaskan minyak. Goreng donut dengan api kecil atau sederhana sehingga perang keemasan. Jangan guna api besar, nanti doh kat dalam tak masak.
  • Toskan minyak. Salut degan icing semasa donut itu masih panas.




DONUT LABU MANIS : Bahan-bahan ( 55 bj )

  • 1 kg tepung
  • 11/2 peket yis segera mauripan(jumlah brt=16g)
  • 2 sudu besar susu tepung
  • 1/2 sudu makan garam
  • 300 gm labu yg tlh direbus empuk
  • 3 biji telur besar
  • 1/2 cawan gula
  • 1 cawan rata majerin
  • castor sugar secukupnya utk ditabur pd donut


    Cara cara:
  1. gaul rata tepung, susu & yis.
  2. menggunakan blender cili, kisar telur & gula hingga hancur. campurkan labu rebus, blend lg.. jika kental sangat campurlah sesudu dua air suam. campurkan garam & majerin, blend hingga sebati.
  3. Dsc00099
    campurkan bahan2 yg dimesin ke dalam tepung & uli hingga menjadi satu doh yg kenyal & licin. dlm 10-15 minit gak lah.. (tambah sedikit air jika perlu, semasa menguli td)
  4. Dsc02621
    biar doh mengembang lebihkurang 1 jam.
  5. Dsc02622
    pastu gentel bulat doh lalu dileperkan. susun atas dulang yg telah ditabur sedikit tepung.
  6. Dsc02625
    bila doh mengembang sekali lagi, boleh lah dibuat lubang dengan jari lalu digoreng dgn api perlahan hingga masak kedua2 bahagian.
  7. Dsc02632
    bila telah keperangan, angkat & tos kan donat. semasa masih suam2 golek2kan kedalam gula castor.
  8. Dsc02642
    siapp.. jemput makan rahel... hehe


    CREDIT TO: MYRESIPI.COM

Thursday, April 21, 2011

Hadiah kahwin!

Hurm,. Sopan tk kalau aku minta hadiah kawen ni kat kekawan?! Ada yang tanye,. ada yang tak tapi aku saja jer menyakat mintak hadiah,. Ahahahahaaaa


Mengada kan. Apa hadiah yang aku idamkan?! Kalau ikut tak kisah pon,. Orang bagi dah ALHAMDULILLAH.. Tapi sejujur nya apa yang aku mahu adalah senarai di bawah,hehehehehee :-

1. Periuk nasi elektrik


2. Blender

3. Oven

4. Cake Mixer

5. Iron with iron board

6. Kipas angin

7. Kettle atau Cerek air

8. Peti ais < ada ke sapa nak bagi ni?>

9. TV,. < Haaaaaaa..??! Hihihih>


10.Set pinggan mangkuk/set cawan


11. Vacum



Ahahaha itu adalah keperluan yg sangat boleh di guna pakai di kemudian hari,. Ishh ish ishh buruk nya perangai,. Tapi mana tau rezeki ALLAH nak bagi,.! Amin amin,. hehe

Monday, April 18, 2011

TER-Delete gambar!

Salam kawan,. Hurm sebelom ni aku ada janji kan nak upload gambar nilai3 dan member kahwin?! Hurmm yang bff aku kahwin tu dah selamat pon upload cuma yg nilai3 tu tk boleh la

sebab: AKU DAH TERDELETE SEMUA GAMBAR2 AKU DALAM MEMORY CARD PHONE SEMALAM!! SEMUA!! NOTHING LEFT BEHIND,. CISSSSSSSSSS,. TAK TAU LA MACAM MANA AKU BOLEH TERDELETE,. ADOIIYAI TIDAK DI SENGAJAKAN OKAY,. RASA SAYANG SANGAT RALAT GILA NI,. RASA NAK MENANGIS PON ADA,

Tapi apa boleh buat dah jadik pon,. nak menangis pon cam orang bodoh lak kang kan,. SORRY OK GENG!!
NEXT TIME INSYA'ALLAH ,KALAU AKU PEGI LAGI LA NILAI3 TU,. Huarghhhhhhhhhhhhhhhhh


Gambar dri Google!

Gambar dri google!

Saturday, April 09, 2011

Nilai 3 punya cerita!

Aahahahaha patot nye aku update cita ni dahulu,tapi tak apela sama je kan..
Cerita pergi Nilai 3 beli barang kawen la kononya kan,. Beriya iya emak aku nak pegi,. dek mendengarkan kata kata kawan kawan dia yang kat Nilai 3 barang agak murah jugak,.

Pergila kami ni, emak ,aku abah, kak longa dan ank bongsunya syed Imran. Naik NAZA sewa okay,RM 150.00 pergi dan pulang,. Hhihihihikkk,. Agak mahal tapi tak apalah janji lepas aku nak beli barang barang perkahwinan aku kan..

Sampai kat Nilai 3 dalam pukul 2.. Banyaknya pilihan,harga boleh tahanla,. kalau murah pun sikit saje,. tk la banyak pon,. tapi pilihan memang akan buat anda rambang mata,. Harharr
Hurmm dapatlaa cadar warna yang aku mahu.. Siap tempah kat tempat tu,makan masa 2.30jam jugakla,. agak lama,. Sementara tu pergi bejalan beli bunga telur,dan sebagainya,.

Penat! Kami cuma pergi 2 kedai ajer,. tak larat nak jalan dah,. Ahahaha. 4 lebih gerak balik,. Alhamdulillah walaupun tak beli semua tapi sekurang kurang nya dah langsai la yg penting penting,.



ps: AKU berhutang gambar lagi ni pada anda semua,.Hihiihi

Thursday, April 07, 2011

Pre Wedding Photoshoot punya cerita!

Haaa.. hai.. hehe. Hikhik..

Sakit sakit badan ni.. Ngahahaa macam la pegi manebang kayu.. Alhamdulillah selesai sudah. Senang hati,tak payah nak fikir dah.
Sakit badan bukan ape. dah tu, amek gambar panjat atas batu laa.. baring atas pasir la.. main tepuk tepuk tanganla.. Erkkk adeke?! :o adelah kot,. Ahahahaaa..


Dahla keras. macam kayu,.. Permulaan aje bila dah dapat mood. Hurm apa lagi. Posing tk ingat la..
Tak sabar nak tengok hasilnya.. Tempat biasa biasa je.. Di pantai Port Dickson,Teluk Kemang.. dan yang paling best,menarik dan cantik.. di pantai yg penuh pokok bakar dan lumpur,. beserta perahu nelayanya belakang rumah aku aje,. ahahahaa ala alaa nelayan la pulak.



p/s: Hurmm.. banyak aku berhutang gambar dengan anda semua,. gambar kucing aku adam,gambar majlis kahwin sahabat aku,. dan gambar pre wedding ni,. Insya'Allah bila aku dah ada usb nanti aku upload.. Tunggu!!