Put your link here,. And i will follow your blog!` TQ

Tuesday, August 31, 2010

Happy

Salam lgik,. entry yg ke .........................  heheheheeee guess guess,!!~

Ok geng's,. this entry ia a very universal,. its about happy,. that u derseved to have it,. in your life,.!!` bape lame bape bnyk,. it's depend on our self,.!~
Manusie berhak kan untuk itu,. kdng kdng tngis yg kite dpt pade awlnyer aderlah bhgie dn gmbire untuk hri depan,.selagi kite mahu belajr dri kesilapan dri pengajaran yg kte dpt,.!`

For me,. itu satu KEPERLUAN jiwe rage,. bukn saje gmbire,.tpi perhatian and kasih sayng,. tidk setitik dlm hati aku bile aku bedmping dngn seseorng tu pasl harte bnde atau kepentingn lain,. cume itulah kasih sayng perhatian!~:) tpi kekdng sesetngah manusie ni sngt sush dan payh mengAPPEARkn sume tu,!`
This entry tkde kene ngene ngn sespe,. just abut me! Aku yg khilaf,. yg salah sngke biler aku bepikiran bahawe sume manusie dalm dunie ni pemurh dri segi kasih sayang dn perhatian,. Bgi orng yg tahu atau yg alami saje yg paham,.

Bnyk segi dan sudut yg boleh kite zahirkan sume ni,. bukn saje bedepan,. dan dari kate2,. bnyk! cube pk aper? pk le sndrik mnjng nk orng bgtau ajer kan,.Huhuhuuhuhuuu,.

So,. bgi aku kalao tk dpt ape yg aku carik,. aku akan ikot flow,. akan ikot ape yg di tntukan !!` payah camne sekalipon,. harusssssssss!!!!kdang kdng tnye pade DIA,. biel hari aku?! tpi bile pk balek,. cukop ke ape yg aku lakukn kt dunie ni untuk di bawe ke sane??? semate mate sebb tk dpt ape yg di inginkan dri orng yg septotnye,.
:))))))))))))))))))) Aku,. lembarkan ape yg ader kt aku arini pade mereke,., walaopon aku sendri kurang merasekan ITU,.:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))


Ok geng's,.. Terima kasih kerna ader untuk aku!! walaopon mungkin lmbat lgi kite akan ketemu,. muachssssssssssssssssssssssssssssssss

" Langkah kaki di dalam rencanNya,. Semua berjalan dalam kehendakNya,. Nafas hidup cinta
dan segalanya,..dalam tetap tkdir menjalani segala kehendak Ya-Rabbi,. Aku berserah kuberpasrah hanyapadaMu Ya Allah, Bila mungkin ada luka cuba senyumlah,. bila mungkin tawa cuba sabarla,. Kerna air mata takkan abadi,. akan hilang dan berganti..."

Selamat hari Merdeka 53 Malaysia,.!~

Salam lagey,.
selamat hari kebangsaan geng's,.!~ Merdeka kerkorng ni?? dri diri sendri?? hihihiihih Malaysia dh merdeka dri penjajahan,.anda bagaimana,.?!?` Hihihiii Kalao di telek telek sepatotnye kite beryukor ade kt Malaysia ni,. sume cukop lengkap,. kalao miskin sekalipon akan di beri perhatian oleh kerajaan,.,
Jalur Gemilang ku yg tercinta

Aku bangge menjdi rkyt Malaysia


So ape yg nk di ceritekan kt sini tk bnyk,. citer psal merdeka,. tiap thun smbut merdeka ,. tpi ader lgik yg tk merdeke kan diri sendiri,. mcam aku la,.:))))))))))))))))))))))))))))))),.!!!~ masih di JAJAH oleh pekare yg same, berusehe untuk mmbebasknye tpi seolah olah tkde ke mane mane,. tpi ushe harus di teruskn selagi ader ushe selagi itu akan terus ader peluang untuk berubah,. cumenye nk menempoh perubahan yg eplahan tu sngtla bnyk yg akan tekene tempias nyer,. Hari hri aku pk,kenpela mesti aku mcam ni,. tk berniat langsung sebenarnye nk melukekan sesape lagi,. tpi tula kekdng on the spot jerk belakunyer,.!!~ lepas tu menyesal,.!
Sekarng diam adelh yg terbaik walaopon hti mronte nk bebas dr sedih dn air mate,. DIRI SENDRI! tu yg aku nk bebas,.sangt aku bemohon pade Tuhan,supaye org yg ader sekeliling aku skng sabr! sabr dngn aku! tpi aku yg tk sbr dngn diri sendri! Hahahahahaaaaaaaaaaaaaaaa


Hahahahaaaa,. mlm tdik 1st time on my life tngok sendri Teluk Kemang and Batu 4 tk jam, pokoknyer Port Dickson tk jamlaa,.. seblomnye,. rmai cume tk mcam sblomnyer kemeriahan tkde,. Alhamdulillah merdeka di bukn Ramadhan,.krang orng kurng maksiat,..!!!~

So kesimpulanyer,. sblom anda cube merdekan kan org,. why not anda merdekan diri anda dulu,. kalao tk bejaye ushe lgik dan lagik,.!!!~

Selamat hari Merdeka geng's,!!!~~~~~~~ and Malaysia
muachssssssssssssssssssssssssssssssssssssss <3 <3

Sunday, August 29, 2010

I Miss My Bb An a Damn Much!!

Salammmmmmmmm lgi,.
selamt pose lagik yer,. lagi beberape ari nk gaye dah ni,. camne ngn pose korng tkt ni?? agak2 berkat tk?? :)
heheheee,. mesti buke pose ngn orng tersyng kan?,.

Hurmmmmmm saje nk masuk entry ni,. tjuk tk atas tula nyer pasal,. Tk yah nk type manyk kali,sekali bace mesti korng dh tau sape la My Bb An tu,. kan? ye ker?? ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahaaa,. rindu sangt kt tunng aku tu,. Masuk ari ni dh 62 ari tk jumpe,. last mase ari tunng tu la,. plan beday party untuk die pon tk jadik,. kensel!! Hurmm bulan pose ni lgik haruuuuuuuu ingt dptlaa bukk pose sesame,. tpi nampk gayenye cam tk dapek gak la,. sedey ni :( rindu! :'( ish ishk,.. sabr jerlaa yg mmpu,. ni la yng susah biler cuti dh tukr,. algik sush biler aku tk leh gerak ke mane mane,,. tensen! Tuhan ajer yg Maha tau,. Tu psal aku skang ni mlsa nk ckp bnyk,.lebih baik diam ajer,.mlsa nk pening pale,.kang aku gak yg meroyan,. Raye ni pon ca tk dapek jer raye sesame ,. cuti pon2 ari,. tk smpt nk kesane kemari,.kompom!!

Ni 1st time jumpe kan Bb??dah lme la tk tau bile date neyr,. rerase dalm 2 tahun lepas kot.hmpir 3 thun gkla,. sukerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sangt!! Hihihiihihiiii

Dugaan mase tunng tk yah cakp la,. aku dh lali,.ekekekekekeee,. tpi 1st time jarak jauh camni, bnyk baik die sebnrnye,. terutame ngelakkan buat maksiat! yg tk best tu la sush jumpe,. Entahlaaaaaaaaaaa
moge cept la sampai waktu,. otak pon dh biol dah ni,.
Hurm,.semoge kami diberkati ALLAH dan d pnjng kn jdoh walaopon banyk halangn sbrnye,.mcam2!!
Msam manis pahit pedas eeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ,. jiwang nyer aku ,. ekekekekeke
ok la geng's,. nk chowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww sunday ni tkde orng pon,. boosan lgik aku!!
Huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh wht to do,. life must go on!!!!!!!!!
Muachhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


 I LOVE U Bb,..!!~ So Muchhhhhhhhhhhhhhhhh

Saturday, August 28, 2010

Ramadhan Buffet/Mooncake Festival-Offer from TIARA BEACH RESORT

Salam,.
Hai hai hai geng's,.. Ari ni bdan agk sakit2,bese le kan org keje kuat ,. ngaaaaaaaaaaaaaahahahaa,. kaki pon sait ni kene diri buat promotion and bagi flyers pader guest kt lobby,. for Ramadhan Buffet dengn Mooncake,.

So ape sepeselnyer Buffet Ramadhan TBR ni?? sepeselnye skit jer, promosi makanan 1Malaysia " Rasa rasa 1Malaysia",. tpi same ajer dngn yg seblom ni and hotel hotel yang lain,. Kualiti makanan?? kene dtg dulu rase and bru leh komne,. jngn lak dngr dari mulut org yer begitu begini,.. Jap lgik i upload flyer and sikit deco Buffet Ramadhan TBR ni yer,..

Buffet Ramadhan Tiara Beach: Rasa rasa 1Malaysia
Adult:  RM 35.00 Nett
Children : RM 25.00 Nett

Citer plak pasal Mooncake offer ni,. yg ni sngt sepesel,. 1st aku tngok die nyer box,. Perghhhhhhhhhhhh sangatttttttttttt cantik ,. sangat menawan hati,.boleh bgi adiah pade yg tersayng dan sebgainye,. Terdiri dari 2 jenis flavor iaitu Red Bean and Single Yolks,. mungkin pade yg pernah makan mooncake ni tau camne rase nyer,. Bagi aku tk tau la,. tk pennh makn,. ader gak ati nk beli ni,. Ader 2 jenis offer 1) Twin Gift Box(2 pcs) 2) Deluxe Gift Box ( 4 Pcs) ,.Tak rugi beli ,. wooden box die sangt cantik,. yang ni kami order dari luar,. cume cop nyer saje TBR,. bukn buatan tngn TBR sndri ok,. dan yang penting is HALAL,.. Sangat ekslusif


1) Twin Gift Box(2 pcs) RM 38.00 free RM 10.00 Voucher


 

2)Deluxe Gift Box ( 4 Pcs) RM 78.00 free RM 20.00 Voucher


20% Discount for ALL TBR STAFF'S

Kalao anda beli salah satu box ni yg besa anda akan dapt voucher pecume,. dan boleh tukr di mane mane oulet Food and Beverages. Promosi ni belngsung dari 8th -11th September 2010. Festivalnye pon tarikh yg same gak,. So geng's kalao rase nk meh la dtg TBR beli yer tk,. kalao tk nk tkper,. tk pakse pon,. hehehehehhehe,. Boleh la oent bediri selame beberape jam kan terjual juagk la,. di smping dpt pahale pose lgik sbab sedekah senyumm,.. :),.


So tu jer la stkt ni,., nnti nnt tulis lagik,..!~
chowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Thursday, August 26, 2010

FREEDOM mulanya di sini

Aku dan KLB,KLBOX- Dulu kini dan selamanya




Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh ni le akibt dh lame tk buat senaman jari kan,.lme tk menaip,. bnyk sungguh entry baru,.
By the way,. tdik tengok sorng mmber aku nyr FB,die ader shre satu pic ,. ini die,.aku copy and masukkn dlam ni,. salah sorng member yg aku kenal jugak melalui gmbr bawah ni,. cube teke yg men satu?? ekekeke,. TQ geng's untuk gmbr ni yg saat BERHARGE,.!!








Antare name yg masih lekat di kepale,. (sorry ader 2 or 3 yg tk ingt)
JS,AINA MONTEL,EPEL,PEJAL JEBAT,ASZ,JINBERAGAS,KIKI,
JAWS,AMY,ZIELA,LONGKAI,QUE,LY MOLEK,AN,GIRL,SUNNYRED,TJ,MAX, LIN(KKCHIK)
 AKU SANGT SAYNG AKAN KORNG SUME, YG LAME AND YG BARU !!!!!LOVE U GENG'SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!


by the way,.tajuk tk atas tu pasal satu web site http://www.klbox2.ning.com. www.klbox.com.my (Under constructions ) or korng carik lam pesbuk KELAB SUKAN DAN REKREASI KLBOX. Npe ngn website ni,.??mne dtg nyer website ni??? ape kene mengene dengn aku? and penting ke this community pade aku??nk ke aku jwb sokaln tu ( sendrik soal sendrik nk jwb,pastu tnye org,. Kiki manyak bolo ) wakakakaaa akakakakkakakakakakakaaaa,.!!!!~
Aslnye klbox ni adelh dri satu google groups,. kalao aku tk silap,. lame dah,.kire kire about hurmm 2 years ago kot,. ( kalaosalah sorry,..) mase tu sekor ke sekor tk kenal pon muke,. cume kenal melalui posting masing2,. posting aper?? ehheheeee mcam mcammm dowhhhhhhhhhh,. pastu tk tau la sape yg bijak sngt buat satu web dalm ning.com,. cume mase tu bebork melaui chatting,. solute pade yg punye idea ni,. nyata boleh di pakai dn kekal smpai sekarang,.tpi bese la kan manusia datng dan pergi,.silih bergnti,.ecehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!,.klbox sekrng ttp meriah dengn Mr Presiden nye dan ank2 buahnyer,. dengn aktivitinye,. dan yg penting dengan PERHUBUNGAN atau FRIENDSHIP atau SILLATURAHIM antre kami,. memang berbaloi,. memang sngt bermakne,. melaui web kami kenal,. melalui cyber,. fantasy dan terus ke reeality kami menjdi rapat ,. walaopon permulaan memang tidak kenal,.!!~

Inilah la KLB,.. melalui KLB la aku mmbine semule keyakinn diri,. mengaut sume sise idop aku dengn kate2 semngt dorng wlaopon melalui chtting,. mengenal sape kawan sape lawan,. dan sekrng bercinte betunng dngn one of them,. Alhamdulillah!! dan insya'ALLAH smpai ke akhinye kami masih ttp bersame suke dn dukenye,. gelak ketawenye,.
Sejujurnye aku sayng akan KLB,.ape yg ader dalam KLB tu sendiri,. yg hakikatnyer sbelom ini ramai yg ingin mngugat KLB,. tpi itulah kami ttp utuh,.!!! Tiade dpt aku gmbrkan dngn kate kate lgik,.!! kalao korng nk kenal meke sile la:

http://www.klbox2.ning.com dan dalam facebook search  KELAB SUKAN DAN REKREASI KLBOX.!!!
semue aktiviti meke ader kt dalam ni, 

* Page aku dalm KLBOX

* Welcome to KLBOX


* Etika KLBOX

* klbox CHAT ROOM ( Tk semeriah dulu,.tk tau mane silapnyer,. )

My Babie PC,.!!~

Salam,.
Ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,. tajuk tk menahan,. by the way is about my LOVELY PC ( Tpi skang dengah spoil sebb wusak) tk tau ape kes nyer rosak,. dh le aku ni tk pndai nk bege mmbege,.jahanamkan aku reti le,. Nmpk gayenye kene kol gak abng pc tu,.tpi mungkin nnti kot,. bnyk mende pnting lgik nk kene setel ni( Walaopon pc ni sngt pnting bgiku) pc aku ni jenis pesen lame,.tpi aku sngt syng kt die sebb die comel,. comel and black!! waaahahah boley?? nnti aku upload gmbar okay,.
Ni legmbr yang aku janjikan tu,. comel kan,??ehehehheheee ( gmbr agak tidak jelas sebb amek gune motorola gth itew)

Ikotkan memang rugi sebb kene bayar CELCOME BBND without nothing,. bute bute kene 68 hengget,, tpi wht to do,. ader gak nk unsubcribkan account CB tu,sebb line cam baboon,.tpi bile pk balik pnting tu intenet tu,. kalao kt umah cmne nk mukak fb nk updated blog nk komen dlm forum? yg penting nk masuk CIMB CLICKS,.kan kan?? ahahahahaaa,so buat mase ni ku rehtkn dlu pc ni,. Ingt nk jual,tpi kene fix bgi cantik dlu bru leh let go,.kan?

So,. crite nyer itula psal my bbie pc tu,.harte aku yg aku ader takat ni,. ngaaaaaaaaaaaaaa walaopon buruksssssssssss pi sngt bergune dn bejase,. and maybe one day nk beli CPU yg bru la sebb spnjng aku gune CPU tu dah 2 kali msuk ni kebaboooooooooooooooooooooo,. jahanam yg aku tk tau ape sebb nyerr,.

I LAP U MY PC!! muachhhhhhhhhhhhhhhhhhhss muachhhsssssssssssssssssssssss



Ok geng's,.!~ 7th Nov 2010
Ni adelah smbungnnnnnn nyer,. so glad to announce that my babie pc already fix and can be used now,.. thnk you to my fiance,. sush payhh dok betulkan pc ni siang malm,. ribut petir hujan panas bagai sume,. APPRECIATED!!!

Inilaaa rupe pc baru akuuu,. hemsem kan?!~ wahahahhaaaaaaaaaaaaa

New Entry

Mood tengah nk menulis,. bnyk entry baru ni,. nk updated skit psal pengenalan diri tu,. hurmmm


* will be edit later

Hari yg bosan + The Real Pocong

Salam lgi lagi dan lgi

Selasa yg sangt bosan (24th August ) ,. smpai tk tau nk buat aper. nk tido pon kenot,.. So aperlagi,. sume orng pon tkder,.Bos besar bos kecik sume tkder,. aku yg jadik boss ari tu,.tpi cam nk mmpos die nyer bosan,.!~
Ngahahahahaaaaaa nk layn youtube kt pc aku tk boleh,. nk temunth dok tngok FB satu hr,. smpai abesla cari.com.my tu nyer thread aku bace,..!!!~ tpi tk ilang gak bosan,. Hehehehee aper lagik alang alang org dh tkde layn la youtube kt pc manager,. best dowh dok kusi die empok,.leh goyang goyang lgik,. layan movie indon THE REAL POCONG,..








Huhuuhuuu sangt sukerrrrrrrrrrrr dengn Nabila Syakieb ni,. sangt arab n sngt cantik,. Lagi2 die dalm drma Cinta dan Anugerah,.Owhhh dengn Giovanni sangt lomentikk ,.. Anyway tk la mint sngt dngn Indo actor ni sume,.aderla satu due yg suke tngok,. layan jerla bolehlaaaa agak seram gak la,. prop dh ok,.jalan citer jer tklogik,.Asrap singkelir cakp indon sngtla tonggang tebalik,. lupe dah melayuu,. The Real Pocong yg lngsung tk real,!! tpi abes gk aku layn,. seramm woooooooo effect die,. lagi2 bukk kekuat speaker boss aku yg superb tu,. huhuuhuhuhuuhuuhu dh le penakot,. alaa buln posa tadak anto,. antoo orng ada la,. betui dak??!` Ekekekekekekekeeee


Sharpkol 5.00 balik,. !!` nothing to do maaaa,.
Chowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

D'Lemma

Salam,.
Hari yg indah,. Khamis yg ok ok saje la,. Hari ni genap kite berpuasa selame 16 Hari,. Aper cer?kuih raye dh buat,. baju raye dh tmpah or beli,.?? duit raye tu yg pnting dah ader budget ,. Ngahahahahaaa,.
Anyway bukn la citer tu yg aku nk kabao,. ader satu SIDE dalm hti aku ni dlu n skang,. kalao barng orng bagi tu,. aku sngt la sayng,.walaopon sebnrnye sangt2 la nk tukr atas sebb tertentu,. bukn gtl saje nk tukar or bli baru ok,.!!

About my sony phone,.




Masalah enpon ni :
*Selalu hang
* Keypad sngtla keras bg jejariku yg sngt lembut iniew,. uwahhhhhhhhhh betul ni , biel nk typemesej jer betoye toyee,.tu yg belaku kekerapan slah ejaan,. smpai di bahan olehh My Bb
Contoh: Sekali jdi SEKAKI
ekekekekekekeeeee
* Batery yg sngt lemah,. umpame jntung yg sudah abes fungi,.selalu perlu di charge,. dah ader btry baru tpi tk suai,.tk elh idop phone ni,. nk beli lgik satu aku pikir snagtla mmbazir,.btry bru tu phone mybe aku ku bgi pade sesape yg memerlukan,.,


Alkisahnyer,. this lovely phone pemberian My Bb An,. or My Fiance,. I really know tht he never nk kesah kalao nk tukr,. kompom die akn cakp" it's ok la,. u tukr jerla,. ikot u la,. i tk kesah" die tk kesah tpi aku yg kesah,. Uwahhhhhhhhhhhhhhhhhhh,....Dlu n sekrng aku mcam tu,. syng ngn pemberian orng,. lagi2 pemberian My Bb ni,. Ni jerla my pengubat rindu,. pengubat sedey di kale kejauhan tahu tidakkkkkk,.tido pon pelok enpon ni,. pastu bngun pagi menggelesat carik tepon tengok tngok kt ujong kaki,.Wakakakakakakakaa oopsss!!~ Lagpon me tk geti nk gune or tukr tukr phone setiap kali,. mcam motorola aku ni beli since 24.2.2006 ( Wahhhhhhh ingt datee dowh,..) 4 years already ALhamdulillah walaopon jdik brng hempasan die sngt thn,. betry pon ok lgi, dh jadik brng antik yg berharge,.
MY PERSONAL VALUE! MOTORLA L6 + ikt ngn getah,. uwkakakakakakakakaka


tpi hakiktnye sngt sayng this phone,. kondisi yg baik cume kalao jual kompom org dh tk nak,. ngeheheheeee
tu psal aku ingt nk chnge Sony tu,. beside pon agk bermasalah,.

So,. my SOLUTION! hurmm belom ader kate putus,.nnti la aku pk dlu, nk tnye dlu my Bb An nyer opinion,.

To My Bb,. sorry bukn tk beterime kasih,. tpi ader sebb,. Bboo tau u tk  kesah,. but I sngtlaa kesah,.!~

" Tuai padi antara masak,Esok jngn layu layuan,.
Intai kami antara nmpk,Esok jngn rindu rinduan"

Wednesday, August 25, 2010

Pengenalan Diri

It's me :
Tak cantik kan?ngaaaaaaaaa yg penting SEMPURNA CIPTAAN ALLAH SWT itu.


Ahahahahhaha ahahahahahaha ahahahahahaa,..
Bangge nyerr aku dh ader blogg sendri tk yah nompang blog orng,. ahahahaha uwahahahahahaha,. yeyyyy yeyyyy yeyyy ngaahahahahaaa,. adehaii

Kecoh!! orng lain dh berjaman dok gune blog ni,. ni masih terhegeh hegeh nk sign in walaopon dh start MEMBLOG kan diri 5 tahun lepas,. kebanykn penulisan aku sume bersepah,. bese le tkde OFFICIAL nyer blog,.nk ngompol tu umangaiiiiiiiiiiiii manyak sngt,. so memndangkan dah banyk sangt,. biao jerlaa die bekulat kt situ,. beside kalao ader yg ningok  or mmbace tu,. pi le kt address yg aku letak lam blog ni,.

Mengenai aku:
Takde yg luar biase,. sume biase biase ajer,.lebih biase dr yg biase,.
sape yg kenal tu,. kenal laa,. yg tk kenal tu,. sile silelaaa kenal,. ngaaaaaaaaaaaaaaaahahahahaaa

Ok geng's,. see u next tune,!! wakakkakaa bukn aper,. aish nk mmperbaik pulih aku nyer kompute,. so setakt ni ,. ni jerlaa ,. tumpng pc opis bukn leh update selalu,.  kan?!~
orng punyer,. kalao sendrik punyer aku belasah ajer,..

By the way kenali aku melaui web di bwh ni, tpi kalao nk lgi kenal face to face lorh,. boley?! reality tk sme dengn fantasi,. kan kann:




So aku chow dulu,.. Salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm geng's

Hari Kasih Sayang

Hari Kasih Sayang