Put your link here,. And i will follow your blog!` TQ

Saturday, October 30, 2010

301010 dan hri selepasnyer

SALAM geng's,.morning
wahhh agak lme gak tk masuk entry baru,. wuhuhhuhuhuhuh,.!~ malsah neyr tkder yg seronok nk di ceritkan,. tu la msalahnyer,. masalh tu,. huhuhuhuhuhuhu,.!~

Ari ni agak bz lorh,. boelhlaaa,. bgi aku tkder la bz mane pon,. insya'Allah paperwork tip top,. tpi bosn dowh seiap kali buat keje yg same,. abeh tu nk buat camne,. belasah jerla,.selagi mmpu,. hihihiihhihihi

updated EO group lgik,. MA lagik< MEAL ARRANGEMENT,.hurmmmmmmmmmmmm bosan sungguh pastu signange buat food tag,. blaaaa blaaa blaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tu jer laaa aku buat,., ngadap muek manager yg sume neyr bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
 Jp lgik aku upload ggmbr ok,. kasik korng byngkan aper yg aku buatttttt,. Huuhuhuhhuhu snagt buhsann tahu tidka,. tpi tnggungjwb tu,.

me=workoholic,.

Ni la MA,. aka Meal Arrangement,.kalao naseb tk baik,. wooooooooo lgi bnyk group woo,.Mmpossaa!!!~


Haaa gmbr kt atas ni kepantangan aku sebrnye,.sebb aku kalao cuti esok msuk keje cmnila meje aku,.!!~ dasar busuk hti yg dengki and khianat yg buat,.,!~ macammmmmmmmm lembu memsing punyer pngaiiiiiii,. Bosan!!!!

Haaaaaaaaaa nk di ajdikan cerite due tige ari lepas aku ader mimpi,.. MImpi sedeyy dowh,. terjagee tross aku nngis,. mmpi die camne,. Aku ader pergi satu tmpt tu dngn my fiance,. mase tu ujan lebat snagtt,. pastu kami gadohhh,.!` then aku balik sendiri,. redah hujan,. aku kol my fiance aku nngis2 tanye nper,. then die senyapp jer,. aku panggey lagi B,.. b,.. and b,. smpai aku tesedarrr mulot aku masih pnggey B lgik,. mcam real jer,....

Ni haaa,. coretan mimpi aku,. trus tulis sebb kotluper,.!` sob sob,

Chowwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Saturday, October 23, 2010

231010

Tak tau mcam mne nk cakp,. makin dingin dan makin dingin,. semkin ari smkin skit ati menngs etc,.

aku cube crik puncenye,. bende kecik jer pon.. sush la mcam ni,. mintk perhatian di kte mengade ngade

Friday, October 22, 2010

Sedikit

Salam,. morning geng ,. sebernye tk tau nk tjuk entry aper,. belasah jer la,.!`

Idea di waktu pgi untuk menulis,. wahhhhhhhhhhhh suker,.
By the way me dh plan dh hadirkan diri at KL next week on 3rd till 5rd Nov 2010.. But cume satu malm jerla kt sne,. yg belen satu ari lagi tu nk berjimbaaa dok umah,.

Bukn ader plan best pon,.cume nk cume bakal emak mertue me and mkcik n pokcik tunng me,.!` sebb raye ari tu tk smpt nk beraye umh drng yerlaa cuti 2ari ajer,. me abeskan mse ngn family me,. Pastu dh agak bz,.
Saje jer try nex week mntk cuti kt my bos,.hihiihiikkk die approved plak,. me rase nk pengsan,. wakakakakakkaa boley ker???!~

Well,. bukn best pon kl tu kan,. mmndangkan me jrng dtg sethun sekali jerla kot,. saje nk pegi smbil melawt mak mertue me,. smbel jenjalan tmpt yg best smbel sopping,. hurmmmmmmmm
Ni kalao org dngr aka tau me dtg kl tpi cam gayat nk mmpos cam ruse masuk bndr mesti me kene gelak ni,.tkpon kene mengate kt bakng,. Arghhh ader me kesah.,. me tk nyusahkn dorng,.

Nntila me update lgik ekk,


Chowwwwwwwwwwwww

Thursday, October 21, 2010

Ade sesuatu,.!`

Salam geng's,.. pepagi bute yg ader mende aku nk tepek kt sini,.!~

Sesuatu,. apekah?kenapekah? hahahaaaaaaa,. satu perasaaan yg sangt sakit,. perasaan cumekahh?? atau pon benar belake kaa??? sakit sangt ati aku,. and tk puas ati dgn seseorng,. tk muak agknye asek abeskan mse dngn DRG ajer,. balek balek DRG blek blek DRG,. aper ader dngn DRG tu,.??ape yg DRG ad and aku tkde kan?? owhhhhhhhhhh i see,. aku jauh,.beside aku bukn bende yg menggembirekan,. betul tk?? aku tk hppy,. aku tkseronok,. aku tk release tension,. walaopon hakikatnye itu yg aku buat setiap kali betemu,.

Ini perasaan aku ker?? sebb kesunyian aku?? sebb aku cmburu?? atau reality nyer memang betul pon kan,. DRG vouge,. mantapppppppppp,. aku aper ader??? aku SEMAK!!! no wonder la selalu join drg kan,.

Ahahahaaa,. rase setiap kali itu la aku nk mnngis ,.tpi masih bejaye thn ari mate,. d sudut mne aku ni di letkkan?? pntg ke aku??? masih perlu ke aku dlm idop srg tu??

TAWAR!! ht yg semakin twr,. yg semakin tk kesah dh,. berlaku la,. biao kan ,!~ yg pasti aku AKAN di cari balik bile saaat di perlukan,. kesiankan aku??!~ :) Ahahahaaaaa bile aku kenng kembali jejak jejak lngkah kaki aku,. bnyk sngt kesedihan sakit hti n perasaan yg jadik kt aku,. then sekarng msih same,. mase lgi jdik mende yg same,. ht n perasaan aku yg tk pnnh di jge,.!! nmpk aku bile saat aku di perlukan,. bile tk,.?? buat tk tau ajer,. cm wujud tk wujud,,. mcam ader tk ader,. aku berushe untuk mendekatkan diri,. sedngkan kehendak idop aku tidk begitu,. terbatas dek tuntutan kuarge,.


Sering aku bekate dlm diri,. tak aperlaa,. tak aperlaaa,. tk aperlaa,. sedngkan pekataan itu yg selalu menyakitkan aku,. adekah ini dugaan yg ALLAH bgi,.??!` ht dn perasaan aku d uji,. akal fkirn aku di uji,.?!~
sudah terbiase dengn TAK APERLA,. sedngkan bile aku kesedihan memerlukan kesakitan menitiskan air mate siape pulak yg sdi mendakap aku,.?!~ Aku di layan dengn EGO!!

Yg cume aku nk buat sekarang aderlah tersenyum,.:) wlaopon air mte jtoh kt dalam,. biao luar org nmpk bhgie la sngt kan,.

BIARKAN LUNCAI TERJUN DENGN LABU LABUNYE!!!

*ignore kesalahan ejaan

Sunday, October 17, 2010

CANYON

Salam,..

Ni lgik satu kes aku benci,. bab merokok dalm opis pastu buang lam tong sampah kt meje aku


cukop aku bcni,. mcam cilaker  btulla,.. nk mngenekan aku lgik la tu,.!!!~

tk abes abes,. akal tkde agknyer,. !! letk tk ibu jri kaki ke aperrrrrrr,. setannnnnnn

Piss Me Off,..!!!~

Salam,. morning geng;s,. selamat berhari sunday aka minggu,.!~

Hihihihi,. tjuk entry kt atas tu jadik kt aku 2 days ago,!~ Ahahahahhah sangt menyakitkan hti but itulah lumrh manusi,e. sudah di tolongg tidak pennh nak mengenng budi malahan lagik nk jatuh kan kite,.wht the hell!!
Smpai ari ni kebengangan aku masih mmbare,.tpi aku pretend rilekss jer depn mngkok ni sume,. buat cam bese,. tpi dalm hti memang punye TAK IKHLAS aku buat keje dorng,. aku pedulik ape,r. skang aku tk pedulik,.
klao cam dulu aku sbok sangt tkot kje drng bgi tk siap nnti aku yg ken,. now??!~  DO I CARE??!!!!!!! aku tk pedulik dah,. pegilaa mmpos ade aku kesahh,?!~

KO nk komplen ke aper ke,. wht the lfuckkkkkkkkkk!!!aku dtg keje skang ni siap kan keje aku then cukp time aku blik,. tkde nk stndby de,. buat ape kan,. aku cume mintk jngn PIJAK KEPALE AKU AJER,. aku tk mintk di hargai kalao korng tk nak kan,. aku tkmintk korng ksik adiah pon puji ke aper ker,.5 thun aku sabr dengn krong yg silih beganti,. pangai mcam pukimak!! bile aku bising sikit korng komplen mcam baby 2 thun,.!!~

Actually this is happened coz of this one OF BUDAK HITAM!!!! aku tau aku bukk pesbuk kt opis,. yes i'am,. aku mengaku ,. but please be fair ok,!~ i'm not the one who using the fucking facebooking!!  ader 3 pc kt opis ni,. apsal nmpk mcam aku sorng je tkde keje men pesbuk,.??!~ yg setan setan tu men pokerr dlm opis??? youtube??? tngok blue ko tk nk kire????? yg ko bukk muzik kekuat nk buat opis ni cam bapak ko punye n mcam disko,.ko tk kireee????cam siallllllll la ko,. aku tolong buat keje ko sebb pekataan TOLONG tu selalu kuar dri mulot longkang ko kan,.?!~ ape aku dpt?? ko nk tego aku terime laa,.. bukn tk boleh di tego.,.tpi bukn dngn care busuukn name aku kt management ,. pastu aku sorng pulak!!! mcam aku cakp tdi,.ADIL!!! BIAO LA ADIL BODOHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!! SETANNNNNNNNNNNNNN

Untuk korng,.!! nah ambikkkkkkkkkkkkkkkkkk


Now becoz of your pukimak mouth everybdy looking at me and make a SIAL face!!!! but it's ok,.. ni la antre ilmu yg aku dpt spnjng 5 thun aku keje kt sini,.!!! buat bik di balas JAHAT!! only on this fucking place,. Aku tau la ko puppet.. baby boy kt sini kan,. tpi jngn libtkan org len.!~ aku bukn bodoh yg kolh pijk pijk kepale,.

U don't really knowing me kan???!~ wait and see, aku sabrr tkperr 7 month to go,. this office will be meletop without me,.!!!!! TRUST ME,. mase aku dh benti nnti aku akan make sure kan KORNG SUME kol aku n mintk TOLONG!!!! mase tu you'll be kenaa ok,.


WHT'S GOOES AROUND COMES AROUND!!!!!!!!!!


CHOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

* ignore kesalahan ejaan,. tkde mood nk edit

Monday, October 11, 2010

Manusia yg caca marba perngainyerrr!!

Salam geng's,.!~

Ader skit ketidak puasan hati aku ni belaku semalam,.!~ tpi aku ngah mengajarr diri supaye tk EMO dan CEPAT MELATAH,.!!~ aku diamkan ajer,.. mls nk cakp bnyk dah,. selalu sangt aku di jadikan SEBB biler belaku sesuatu,. ,..yg aku nk citer ni adelah pekare yg merngkumi sume,. sikap manusie or sifat manusie tu sendri,. temasuk aku,.!~

Manusie yg keebanyakknye memang tk tau bersyukur dngn ape yg ader,. tk puas tk cukop dan yg pling ketare tk pndai nk hargaii ape yg telh di perolehi.,. Ader jer yg tk smpurne,. !~tk tau la nk yg mcam mne lagikk,.
bile tk dpt kang mulelaaa,. ayat ayat yg kelaur sume ikot pale lutot,. bukn ikot pale akal,.!!~ Dh agak bosan,. tpi sedng sabr dan cube ntok berthn ni haaa,..

Biler nk kan sesuatu mulot manis jer,. kalao tak,.!!! lngsung tk ingt,. belagak,.. ego ,.sombong,. bodohhh,. Tak tau laa,. selalu sangt kite manusie ni dok pk kekurangan orng lain tk pk kekurangn kite,. dan SELALU PERSOAL KENAPE ORG TK BUAT ITU INI UNTUK KITE,. TK BUAT APE YG KITE KEHENDAKI,.!!!!! cube kite tukr blik,. ,knpe KITE PULAK PERLU PERSOAL ITU INI DAN TK BUAT APE YG ORG KEHENDAKI!!!!! kannnnnnnnnnnnnnnnnn,..??!~

Sangt tidak pahammmmmmmmmm,.. bile kite bgitau bende yg betulmulelaa alasan berjele jele pnjnggggggggggg,. mule laaa kuar ayat dri IBU JARI KAKI bukn DRI IBU AKAL FIKIRAN yg waras,.!!

Actually,. this is happening on me,!! i felt like dying slowly! tpi bile pk balik KELAURGA aku setia kt sisi aku walao ape pon,. Aku bersyukor,. tk perlu nk SEBOK SEBOK MENGHARAP seseorng!!

Dah tk larat la,. biaolaaa,. lntaklaaa,.buat la ape MANUSIE MCAM KORNG nk buat!!
sikit pon aku tk tercalar,.

ME: NK BERSIKAP MATANG/NK KURNGKAN EMO N MRH MRH,. NK BERSIKAP POSITIF,!!!!!!!



chowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww muachsssssssssssssssssssssssss



IGNORE KESALAHAN EJAAN,.!~ TKDE MOOD NK EDITE!

Saturday, October 09, 2010

Wedding Directory(Status:Will be updated!)

STOP SEKEJAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Salam,.
Hai geng's,.slemt berhari minggu yga indah or yg caca marba,. Hihihihiihiii,. pape jer anda buat hri minggu ni ngn pamilyyyy be safe ok!! like me keje mehhhhhhhhhhhhhhh,. wahhhhhhhhhhhhhhhh


Hurm,. walaopon ari kawen aku blom di tentukan lgik,. aku dh start buat checklist and buat survey mane nk carik service andaman dan sebagainye,.Well tunng pon bru 3 buln,.masih ade baki lagik 10 bulan,. huwaaaaaaaaaaaaaaaa sempt ker 10 buln tu,. kalao aku tkder de sempt,. !!tpi nk buat mcam mne kene tunggu ttp hari la bru semangt skit nk bbtul amek andaman sume tu kan,. bru la leh tros booked kalao sesuai,. Tpi slowly la aku carik carik mne yg ok,. kene dngn budget service nyer etc:

Cume aku agak sikit pening,. yerlaa kan macam aku pmpuan kan lgik tau mne nk carik n biler tngok jr bju dan mekap etc pelamin sume tu,. dh boleh teke service dorng mcam mne ,. aku bukn jenis nk murah jer tpi nnti dpt service yg cikai kan,. kalao boelh biaolaa puas hati,. bukn nyer kawen tetiap ari or tetiap minggu,. tol tak??!~
Bukn la pening aper,. mcam tunng aku,. ader gak la kawan yg tau butik andaman,. aku dh tngok tk la bagus mane,. nk amek semate mte sebb nk budget,. mcam la aku ni tk reti budget,. INSYA'ALLAH don't worry la,. aku tkkn amek lebih dri RM 8000.00hntrn yg di beri,.RM 8000.00pade aku akan cukop KENDURI,ANDAMAN,SEWE KHEMAH ,SET BILIK TIDUR!! dan insya'Allah akan ader lebih,.  And ,for your info RM 1500 baju pelamin persalinan mekap etc,.sangt sangt murah!!!!!!! sekarng kalao bbtul ikot service bgus tk dpt de RM 15000 tu ,. mesti keatasss punyee la rege die,. But it's ok,. masih awal lgik,.

Aku kan pmpuan,. jujur aku ni cerewet ok!! dri segi mekap bju and pelamin,.kalao boleh biao simple and nice and ikot budget la kan,. ni main tngkap muat ajer,. tpi hmpeh buat per,!!
Well,. itu cadangn die ajer la,. thnk GOD sebb die masih ader suggestion kalao bagi kt aku bulat bulat,. masak la aku,. majlis belah aku insya'Allah tkder msalah,. aku amek jer dri PD ni haa,.dekat,. kt KL nnti amek kt area sane jer laa,. lgi mudah,. tk yah nk angkot angkot der,.. tkder la kene kos pengangkutn,. tol,. penginapan etc la,. kalao mcam tu lebih kurng same jer la,. nk budget tpi kang tengok tengok terlebih sudahh,.!!~

Laki and pmpuan beze pndapt dri segi ni sume kan,. payahh!! aku tkkn menyushakan die la,. kalao aku nk lebih budget aku gune duit sendri,. asalkan aku puas ati,. dan die tk perlu takot!! tkk kan aku mintk kt die,.!!
Yg perlu aku pk skang ni aderlaa,. bbtul pilih the best service,. smntare masih awl lgik ni leh tngok tngok dulu,.



Ya Allah Ya Tuhanku permudahkanlaa segale urusan ku,.Aminnnnnnnnnnn Ya Rabbal A'lamin
Ok geng's,. nnti aku updated lgik ekkk,.!!~
Muachsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

*ignorekan kesalahan ejaan

Tuesday, October 05, 2010

5-Year service award ceremony Tiara Beach Resort 2010

Aii geng',.
Salam,.. vaaaaa vaaaaa vaaaaaaa,. hahaaaaaaa tired but happening,. hihhihihii majlis award 5 thun berkdimat ngn TBR,. Alhamdulillah dtp sijil hamper hurmmm lgiii penginapan percumee kt TBR,. heheheh and rezki dpt enpon lucky draw,..
Ni le phone yg aku menng tu,!!~

Bermule dri sesi koke,. hehehee tk yah ckplaa kan,. dh tntuu aku memangg melalak atas stage tu dulu.,. sesiang dh kene pnggey dngn bos,. tpi sayng senarai lgu tk bpe asyik,. belasah jerlaa aper yg ader,.hihihii,.
Pastu aper lgik lunch la,. terbaekkkkkkkkkkkk bukn selalu dpt mkn sedap,. Makan smpaii munthh,. Wahahahaa tkder la melmpao arr tu,. Penympaian sijil, and lucky draw,. adiah memang kaw kaw,. Grand prizeRM 5000.00 tiker penerbangan ke beijing china,. hurm ader lgik ke Bangkok,. Bali,. Berlin and Shanghai,. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! masyukkkkkkkkk.. Rezeki mkcik steward dpt pi Beijing,. ok laa tuh kannn,. sape nk kasik berbaloi tunggu TBR 5 thun,. Huhuhuhuhuhu


Dah abes,. potong kek plak,. bapak besao pnjng punyer kek,. boleh laa tahn sedap nyer,.. lastly amek gmbaooo hihiihhiiii8,. mase mjlis pon aku dh silao,. kiri kanan klikkk klikkk klik,.. silao lmpu kmere huhuhuhu,.
Kali ni begmbao dalam air,. GM pon masuk lam air,. huuuhhuhu comel dowh,. ekekekekekeke


Ok la geng's,. yg penting pent,. happy and berbaloi,.Alhamdulillah!! Next time insya'ALLAH aku updated gmbrr ok,.



Chowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
muachssssssssssssssssssssss

Sunday, October 03, 2010

My Best Friend Engage,.,!~ 3.10.10

Salam geng',s..!~
happy sunday for those of you yg bercuti ok,. saje nk letak entry bru,. shring the story about my best friend engagement today,.!~

Ms Hany & Mr Shahrul,. Selamat Bertunang ok!!` pray for both of you happines dunie akhirat,. semoge tabah menemph dugaan after this,. sebb pasni lgik bnyk dugaan korng,.

Hurmm,. kalao tkde aral melintang ko akan kawen dlu dri aku la,. huhuuuhhu bru nk bookes jadik pengapit!!!
whteverlaaa,. semoge di pelihara ALLAH SWT dalm perjlanan mmbine masjid,.

Insya'Allah after this ,. kebhgiaan akan selalu bersme korng lepas ape yg dh di lalui,.
Aku sngt gmbire,.kuase ALLAH kite manusie tkkn sedikit mmpu halang kan,.!!~

Oopppsss!! sorry coz dpt dtg sekejap ajer,. tu pon dri tmpt keje,.bese laaa hotelier ni camnila,. ko pon paham sebb stu tmpt keje dngn aku kan,. Cam ari tu pon ko dtg mjlis aku mse tngah keje,. but Alhamdulillah aku n ko masih punye mase ntuk dtg mjlis masing2,.

Aku sayng ko beb!! walaopon kite tk punye waktu mcm dulu lgi nk hang out and blaa blaaa buat keje giler and blaa blaa blaa lgik,. kite ttp happy sebb msing masing insya'Allah akan punye kehidupn sendri,.
lepas ko and aku lalui stu pejalann yg sngt SEDIH DAN SAKIT! kite bedue mmpu mengharungi nyer

Lepas ni tk tau bile akan bejumpe,. bile ko dan aku dh kawen,. kan??
but insya'Allah selagi ader ko dan aku,. sillaturahim ttp berjalan lancar!!


Salinah & Mohd Hanafiah  : 18th July 2010
Noorhanyzah & Mohd Shahrul : 03rd October 2010


muachhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhssss

Saturday, October 02, 2010

Jiwe bergelora,.!~

Salam ,. hai geng's,.
Selamat hri minggu pade korng yg cti,. aku jerlaa yg tk cuti,. wahahahahahahhaaa

Tade aper sngt,. pasal tajuk kt atas tu,. waakakakakakaka,. aku pon tk tau aper yg bergelore sangt,. mungkin perasaan,. dan masih mencube untuk natural kt jiwe rage ni,. buang sume mende hitam,. prasangka and dengki khianat,.!~ cume sesejak akhir akhir ni rase die len mcam,. ader SESUATU yg aku rase tettttttttttttttttttttttt tpi tk tau ape die,. sesuatu kah yg akan belaku,?!~ atau pemikiran aku yg menerawang  ntah pk aper aper,.  apekahh?? kenapekahhh?? mengapekahh..?? Hati rse tk tenteramm,. berkecamok,. adoiyaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Mcam sesuatu yg baik aku cube buat,. bnyk sngt halangan and dugaan,. kekdang rase nk give up,. tpi aku bese la,. never give up maaaa!!!

Cam ne ek nk ilng kan rase ni,.?!?~ sngtla bergelore,. rase  nk meletop,. mungkin aku tau jwpn nyer,. tpi masih bodoh bebuat tk tau,. HUhuhuhuhuhu aku rse la kan kan kan,. rase mcam nk mentuutttttttttttttttttttttttetettttttttttttttttitit .oopss line problem da,. ngahahahahah



Chowwwwwwwwwwwww
muachhssssssssssssssssssssssssssss

Friday, October 01, 2010

Hijau

Salam,.,
hai geng's,.!~ saje jer nk tepek kt sini, psal stu restaurant bru ,. tk la bru sngt. boleh laaa,. tpi sngt cantik dngn akler hijao pucuk pisang,.  ICE ROOM< lupe nk snap gmbr,. speciality nyer aderlah ice cream,. boelh la bnyk pilihan,. rege agak bolehlaa,. heheheheheheee,.

Menu lelain mcam bese,. western malay indian chinese cuisine,. sume ader,.

Baru jer pegi smlm dngn my fiance,. lame lepak sne,. sebb lem tk jumpe beselaa,. bnyk topik nk cakp kan kan kann,.

Hurmm next time kalao aku pgi lagi aku snap gmbaoo k,. aku ni kurang skit nk amek gmbao kalao kuar ngn my fiance,. tk kuasek,.

Huhuhuhuhhuhu,. Niat hti nk sopin tpi apekan daye akhir bukan ongkos nya kurangg seyh,. huhuhu,.ni pon paw cik abng sok banjer eskim,. dh le dedue ekor seseme, ++ seseme mkn eskim,. Hihihi


Ok la geng's,. chowwwwwwww
muachssssssssssssssssssssssssssssss